Primăria Cluj Napoca nu reusește să termine lucrările la strada Gheorghe Sion din cartierul Dâmbul Rotund, lucrări pe care le-a început în prima parte a anului.

”În cartierul Dâmbul Rotund, în prima parte a anului, în luna mai, a început modernizarea străzii Gheorghe Sion. S-au finalizat branșamentele de apă, gaz, canalizare și a început introducerea cablurilor în subteran. De asemenea, s-au început lucrările pentru colectarea apelor pluviale.

La sfârșitul lunii septembrie lucrarile s-au oprit, dar nu pentru că s-ar fi terminat. Mai mult decât atât, din cauza acestor lucrări s-a distrus pavajul executat de proprietari de pe strada Sovata (stradă privată, care nu este întreținută de primăria municipiului Cluj-Napoca).

Domnule Primar, executarea lucrărilor pentru apele pluviale intră în responsabilitatea primăriei; la execuția acestor lucrări, pământul trebuie evacuat și înlocuit cu balast sau nisip, nu lăsat pe stradă pentru a produce noroi!Lucrările la această stradă trebuie finalizate în 2021, în anul cartierelor. Sau și 2022 va fi la fel? Un minim respect ar trebui arătat clujenilor care locuiesc pe strada Suceava, iar la finalizarea lucrărilor de pe Gheorghe Sion trebuie reparat pavajul și de pe această stradă. Iar acest lucru ar trebui făcut pe cheltuiala executantului lucrărilor de modernizare, care în această fază ne duce cu gândul la Evul Mediu”, spune Dinu Ionescu, unul dintre consilierii locali clujeni aflat în opoziție.

Pentru lucrările de modernizare a străzii pe o lungime de 818,65 metri, administrația a alocat o sumă de 3.704.608,48 lei cu TVA.

Potrivit referatului de aprobare, suprafața de carosabil nou va fi de 2.455,95 mp, suprafața trotuarelor de 1.675,05 mp, iar suprafața de spațiu verde va fi de 1.133 mp. Durata de realizare a investiției este de 6 luni (3 luni perioada de implementare, 3 luni perioada de execuție).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here