Lacul Tarnița care alimentează Clujul cu apă potabilă, este poluat de ambarcațiuni cu motoare, de skijeturi și mai nou, cu un hidroavion. Clujenii au lansat o petiție și cer de urgență luarea unor măsuri mai ales că navigația este interziză pe lac. Lacul Tarnița este zonă naturală protejată încă din 1994.

Autorităţile din Cluj închid ochii de ani de zile la încălcarea legii pe lacul Tarniţa, o sursă de apă potabilă pentru oraș. Cu toate că  navigaţia este interzisă, pe lângă skijeturi, pontoane şi bărci cu motor, pe lac a apărut recent și un hidroavion. Mai mulți clujeni au lansat o petiție și cer de urgență luarea unor măsuri.  „Nu poluați apa pe care o bem”, e inițiativa la care sunt invitați toți clujenii să semneze. Petiția e adresată autorităților din domeniu, Consiliului Județean Cluj, Hidroelectrica și Apele Române. Sute de clujeni au semnat deja.

În fiecare vară, pe lacul Tarnița, de lângă Cluj, zeci de bărci cu motor sau skijeturi sunt filmate de turiști. Recent, un hidroavion a aterizat pe lac, iar imaginile au ajuns în spațiul public. Deocamdată, nimeni nu a luat nici o măsură deși lacul este protejat natural din 1994.

sursă: actualdecluj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here