UNPR a anunțat luni fuziunea prin absorbție cu formațiunea politică PP-DD și a semnat un acord de colaborare cu Federaţia Naţională a Pensionarilor din România. Ambele gesturi sunt interpretate ca și semnale de forță pe care Uniunea Națională pentru Progresul României le dă Partidului Social Democrat. Sunt mutări strategice pentru ca UNPR să se întărească în teritoriu și electoral. Totul în contextul în care UNPR negociază cu PSD o eventuală alianță pentru alegerile din 2016, dar o alianță în care să își poată impune condițiile.

 

Săptămâna trecută, imediat după semnarea acordului de fuziune, UNPR a câștigat atât aleși locali cât și județeni din tot teritoriul țării. Din  nefericire, după destrămarea prin proastă organizare a PPDD aceștia nu au mai deținut nici un mandat parlamentar. Singurele arme și resurse pe care UNPR le va exploata din PPDD sunt roadele campaniilor electorale din 2012, unde formațiunea politică a lui Dan Diaconescu a obținut procente electorale considerabile.

 

 UNPR câștigă teren și în Județul Cluj

Cele mai importante victorii obținute de UNPR prin absorbția Partidului Poporului Dan Diaconescu se fac simțite în administrația locală din județul Cluj.

Prima victorie obținută de aceștia este chiar în municipiul Turda, unde viceprimarul, Lucian Nemeș, ce s-a luptat pentru a-și redobândi funcția, era membru al PPDD, urmată de alt membru  al  partidului dizolvat în UNPR, viceprimarul comunei Panticeu, Tăpăstau Vlad.

Contactat telefonic, viceprimarul orașului Turda, Lucian Nemeș, a precizat că această fuziune este de fapt un nou început pentru toți membrii PPDD.

„Nu am participat fizic la semnarea acordului de fuziune ce a avut loc săptămâna trecută, însă consider că este cel mai oportun moment pentru PPDD. De altfel, numesc această mișcare un T0 al partidului, un nou început. Alături de UNPR vom obține rezultate mai favorabile decât cele din 2012, și aici mă refer și la alegerile locale și la cele parlamentate din 2016. UNPR a avut de câștigat extrem de mult prin această fuziune. Au câștigat în primul rând oameni cu mandate în administrațiile locale și județene și  în al doilea rând au obținut organizații de partid în toate localitățile județului, ceea ce ei nu au avut până la această înțelegere cu noi”, explică Lucian Nemeș.

 

Trei consilieri județeni și 20 de locali ca bonus

Pe lângă cei doi viceprimari menționați, UNPR se va putea lăuda cu  trei consilieri județeni și 20 de aleși locali din primăriile Clujului.

Deși, Axente Husar și Valentin Pop își vor pierde mandatele, după ce Curtea de Apel le-a respins recursurile în Dosarul 8696/117/2012, în care mandatele de validare ale celor doi actuali consilieri județeni au fost contestate în instanță, PPDD va numi alți doi membri de pe listele din 2012. Cei ce întră pe locurile de consilieri județeni vor reprezenta implicit UNPR.

„Am auzit de fuziune și știu prin asta că am avut dreptate când am plecat din PPDD. Știam că partidul va fi vândut ca un SRL. Această fuziune s-a făcut fără un congres consultativ ci mai degrabă ca o tranzacție comercială, dar mă rog. Cât despre pierderea mandatului meu ca și consilier județean, nu mă afectează prea tare. Nu m-am născut consilier și sper să nici nu îmi dau duhul așa. E doar o funcție și să o aibă cine o merită mai bine. Chit că s-a bănuit că eu aș avea ceva cu familia din Turda, familia Nemeș, nu e pe departe adevărat. Cu tot acest succes al PPDD-ului, măcar să își îndeplinească agenda electorală cu care s-a pornit la drum la înființarea partidului”, precizează Axente Husar.

 

Ianchiș-Ghețe Iulia-Ligiana este singurul consilier județean PPDD ce nu a avut probleme de validare a mandatului sau vreo intervenție la ședințe. De asemenea, în ceea ce privește noutatea cu fuziunea sau decizia Curții de Apel cu privire la Husar și Pop, aceasta s-a arătat neinformată, motivând că a fost în concediu.

„Am auzit ceva-ceva despre fuziunea aceasta de la președintele organizației noastre la nivel de județ, Lucian Nemeș. El știe ce e cu toată treaba asta… eu am fost în concediu. M-a sunat și mi-a spus că intrăm în UNPR dar sincer eu nu știu ce să vă spun despre asta. Dacă a zis el, așa va fi. Credeți-mă că am luat o pauză de la toate și am mers cu familia în concediu, până și la cabinetul medical nu știu ce s-a întâmplat în perioada aceasta. Îmi pare rău să aud despre decizia Curții de Apel. Ce pot să zic? Asta înseamnă că intră membrii PPDD Leonte și Matiș, cei ce au și făcut inițial plângerea împotriva lui Husar și a lui Valentin Pop”, afirmă consilierul județean Iulia-Ligiana Ianchiș-Ghețe.

 

unpr

UNPR sau copilașul politicii vs partidul de cândva al lui Dan Diaconescu

”Uniunea Naţională pentru Progresul României s-a născut în primăvara anului 2010. Discursul şi practica politică de stânga sunt nereformate şi tributare unei viziuni radical conservatoare care prelungesc sărăcia şi slăbesc statul. Pierderile masive de electorat, transformările socio-demografice profunde ale României, declinul sindicatelor nu au primit răspunsuri serioase din partea stângii. Este golul pe care îl umple UNPR.

Uniunea Naţională pentru Progresul României este o construcţie politică de centru-stânga, care are drept obiectiv introducerea în România a guvernării progresiste şi asigurarea stabilităţii politice pe termen lung.

UNPR se bazează pe doi piloni: interesul naţional şi dialogul social. Interesul naţional este în centrul construcţiei noastre politice, şi discutăm aici despre problemele tuturor românilor. Al doilea pilon este dialogul social, mai ales relaţia cu sindicatele. Dialogul social, dacă este unul foarte consistent şi corect, aduce stabilitate şi echilibru în orice societate.

Plusul pe care mizează PPDD este faptul că aceștia au în prezent 67 de parlamentari dintre care 17 sunt senatori. Conform celor din partidul lui Dan Diaconescu, viziunea și planul politic al UNPR coincide cu cel al lor”, arată site-ul oficial al UNPR.

 

PPDD, pe de altă parte, nu avea doctrină politica, dar era un partid naționalist. Partidul susținea măsuri progresiste, cum ar fi: mărirea pensiilor, salariilor, reducerea TVA-ului sub cotele europene, anularea tuturor taxelor și impozitelor actuale, introducerea unei singure taxe pe venituri și proprietăți, eliminarea salariilor pentru președinte, prim-ministru, miniștri și parlamentari, interzicerea taxei pentru radio-TV. PP-DD avea multe obiective cu tentă socialistă în program, precum crearea unor cooperative între cetățenii români deținători de terenuri agricole, introducerea simplilor cetățeni români în calitate de jurați în instanțe alături de judecători, înființarea „Tribunalului Poporului” pentru judecarea în regim special a cazurilor de corupție și subminare a economiei Statului Român de către funcționarii publici sau de trădare națională și înființarea unei companii de stat cu președinte ales de către popor pentru administrarea averilor statului. De asemenea, partidul milita pentru o schimbare fundamentală a cadrului politico-administrativ actual, prin standarde mai înalte de moralitate și profesionalism, armonizarea tuturor segmentelor sociale în interesul cetățeanului și eliminarea tuturor barierelor care stăteau în calea afirmării românilor ca cetățeni europeni.

1 COMENTARIU

  1. mai bine interzicem PP-DD, pt. ce propaganda si instigare efectueaza-scos innafara legii………………………………………..jud.magist.ciurea-david, bals-olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.