In pragul Craciunului tandemul Crima Organizata-DIICOT a lovit din nou. De aceasta data intr-un minor al carui tata are o influența destul de mare in județ, președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu. Daca șeful BCCO, Horea Oltean, a fost acuzat ca a fost platit de un afacerist suspect, Chimu Capușan, Adrian Gheorghe Bobiș, acolitul sau care l-a insoțit pe fiul lui Uioreanu la Tribunal, a fost susținatorul unui condamnat penal, iar Mircea Hrudei are atat de multe dosare finalizate cu achitare incat ne mira cum de mai sta in funcția de procuror. Gazeta de Cluj va prezinta integral tandemul care a instrumentat aceasta facatura de dosar și cine poate controla oricand justiția din Cluj.

Postul Craciunului. O perioada cand toți oamenii ar trebui sa fie impacați intre ei, ar trebui sa faca fapte bune și sa se caiasca pentru toate faptele rele pe care le-au facut intr-un an. Ciudații de la BCCO-DIICOT insa fac tot felul de acțiuni cu arestari de minori conținand tot felul de vicii de procedura. Ne intrebam curioși daca nu cumva acest dosar a fost facut drept un pseudo-cadou de Craciun pentru Horea Uioreanu, care a inceput sa iși faca treaba. Arestarea fiului acestuia este unul dintre cele mai josnice lucruri facute de DIICOT, dupa ce un dosar “fabricat” de ei a ucis un om. Cel mai probabil recursul va fi judecat in saptamana Craciunului, insa speram ca de aceasta data judecatorii  de la Curtea de Apel Cluj nu va mai avea relații cu poliția.

Vicii de procedura

“Dosarul este la DIICOT și am apucat sa il studiez. Are cinci volume dintre care trei sunt interceptarile telefonice  care nu au nicio relevanța. Dosarul mai conține și o anexa pentru celalalt inculpat caruia nu i s-a facut o cerere de arest preventiv. Pana acum s-au facut cereri de arest preventiv pentru Alex Uioreanu și cei doi frați Nagy. Pana la trimiterea dosarului in judecata mai este o perioada lunga de timp. Mai sunt de audiat martori, chiar și apararea a propus martori. Urmeaza sa vedem la recurs, pentru ca am observat ca sunt elemente de nerespectare a procedurii și le vom invoca. Au fost erori de procedura”, a declarat Tiberiu Ban, avocatul lui Alexandru Uioreanu.


Bobiș, susținator de penali

Adrian Gheorghe Bobiș este angajat al Ministerului de Administrație și Interne, mai precis la Brigada de Combatere a Criminalitații Organizate (BCCO) Cluj.  El a fost printre ofițerii care l-au adus la Tribunal pe Alexandru Uioreanu, deși nu este pentru prima data cand umbla pe holurile instanțelor de judecata. Alta ocazie cu care a umblat Bobiș este cand a depus marturie in favoarea condamnaților penali cu amenda penala Alin Pintican și Adrian Balaj. Din pacate pentru Bobiș, prietenii lui buni au fost condamnați penal, iar el a scapat ca prin urechile acului de o acuzație de marturie mincinoasa. Bobiș declara ca nu are terenuri, case sau mașini. Probabil din salariul sau de 1.399 de lei pe luna iși permite cu greu o chirie și un bilet de autobuz pana la lucru. Pe de alta parte, mai exista posibilitatea sa fie sprijinit de parinți. In cazul in care ne mai gandim ca Bobiș trebuie sa cotizeze și la cele trei organizații sindicale din care face parte, respectiv SNPPC, IPA, CNP, ar putea ramane cu mai puțini bani in mana. Și chiar ne gandim ce ar putea face un amarat de polițist cu atat de puțini bani pe mana… Daca in declarația de avere din 2010 Bobiș s-a recomandat drept “agent”, intre timp a devenit “funcționar public cu statut special.” Adrian Gheorghe Bobiș era in cercul de influența din care faceau parte și cei doi polițiști condamnați penal definitiv, Alin Pintican și Adrian Balaj, conduși cu toții de Petru Filip.

Petru Filip, analfabetul Poliției Romane

Petru Filip este un amarat de ofițer operativ. El este membru in sindicatele CNP și SNPPC. Conform ultimei declarații de avere, el deține un apartament de 80 de metri patrați cumparat impreuna cu nevasta prin Legea 562/2005. Valoarea acestuia ar fi de 650 de milioane, ceea ce probabil este o greșeala. Din seria bancurilor care se spun despre polițiști putem trage o concluzie ca ele au un strop de adevar. De exemplu Petru Filip este un analfabet care nu știe ca leii vechi au disparut de o lunga perioada de timp și nu conștientizeaza ca intr-o declarație de avere din 2012 un polițist care trece un imobil de 650 de milioane ar trebui sa primeasca o cantitate imensa de șpaga… Nevasta acestuia a fost data afara de la DSP Cluj anul trecut, ea incasand ajutor de șomaj de 4.500 lei anul trecut. Ofițerul a avut un venit de 31.185 de lei in 2011, mai precis 2.598 lei pe luna. El deține un autoturism Opel din 2006, dar care pe precedenta declarație de avere era din 2005. O alta dovada a analfabetizarii polițiștilor din cadrul BCCO Cluj. O alta greșeala  din declarația de avere a lui Petru Filip este ca a uitat in declarația de avere din 2011 sa iși treaca doua credite pe care le-a contractat inca din 2007, respectiv unul de “650 de milioane” de la MAI și unul de 5.000 de euro de la BCR.

Moștenirea lui Toma Rus pentru Oltean

Petru Filip a fost mana dreapta a fostului șef al BCCO, Toma Rus. Acesta a fost urmarit penal in diverse dosare, reușind sa scape la limita de fiecare data. Petru Filip este acum mana dreapta a șefului BCCO Cluj, Horea Oltean. Acesta a fost acuzat in cadrul dosarului lui Toma Rus de la DNA ca i-a fost platit telefonul de catre afaceristul suspect Chimu Capușan. Capușan a recunoscut acest lucru atat la DNA, cat și in fața unei instanțe din Braila. Toma Rus este un bun prieten cu Marius Nicoara, șeful PNL Cluj. Pe de alta parte, Nicoara a fost intr-un conflict cu Uioreanu in ultima perioada. Suntem curioși daca nu cumva in acest dosar sa-și fi bagat coada Marius Nicoara pe filiera Toma Rus, ca rau ar mai fi…

Judecatoarea cu fals in declarații

Alina Țopan este din generația de judecatori tineri. Ea este casatorita cu Țopan Dorin-Marian, care conform declarației de avere lucreaza ca “funcționar public” la IGPR. Chestionat daca lucreaza la Brigada de Combatere a Criminalitații Organizate Cluj sau DIICOT, Dorin Marian Țopan a negat, el declarand pentru Gazeta de Cluj ca nu a participat la instrumentarea dosarului lui Alexandru Uioreanu. Pe de alta parte, el nu a vrut sa comunice unde lucreaza in cadrul IGPR și de ce a putut fi contactat pe centrala de la Inspectoratul Județean de Poliție Cluj, atata vreme cat a zis ca nu lucreaza acolo. Pe de alta parte, o importanta structura a IGPR care iși are sediul la Cluj-Napoca este filajul. Culmea este ca judecatoarea Alina Țopan și cu soțul Dorin Marian Țopan nu s-au ințeles in ceea ce privește terenul lor din municipiul Cluj-Napoca. Deși Marian Țopan spune ca acest teren este de 565 de metri patrați, soțul ei arata in declarația sa de avere ca are 556 de metri patrați. Acest lucru miroase a fals in declarații.

Promovata și bagata la inaintare

Procurorul de caz este Andreea Doina Sotelecan, proaspat promovata la DIICOT de la Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca. Probabil este primul dosar al acesteia la DIICOT, cuplul “mortal” Daciana Deritei-Mircea Lucian Hrudei lasand prospaturile sa intocmeasca dosarele pentru a avea pe cine sa dea vina. Soțul procuroarei Andreea Doina Sotelecan lucreaza in domeniul militar.
Tiberiu Hrihorciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.