Medicul Carmen Bechiș, soția fostului Prefect de Maramureș, Liviu Bechiș, a fost condamnată de Curtea de Apel Cluj la închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de patru ani pentru luare de mită. Sentința a fost dată cu titlu definitiv.

Condamnă pe inculpata Berchiș Carmen pentru săvârşirea infracţiunilor de: – luare de mită (…) la pedeapsa de 2 ani închisoare şi interzicerea dreptului de a exercita profesia în executarea căreia a săvârşit fapta, pe o perioadă de 2 ani; – fals intelectual (…) la pedeapsa de 8 luni închisoare. (…) anulează suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare aplicată inculpatei BCD prin sentinţa penală nr. 3663 din 7 decembrie 2017 a Judecătoriei Baia Mare, definitivă prin decizia penală nr. 308/A/2018 din 27.02.2018 a Curţii de apel Cluj. Descontopete pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare aplicate prin sentinţa penală nr. 3663 din 7 decembrie 2017 a Judecătoriei Baia Mare în elementele componente, respectiv de 10 luni închisoare și 1 an și 6 luni închisoare (…) contopeşte toate pedepsele urmân ca inculpat să o execute pe cea mai grea de 2 ani închisoare la care se adaugă sporul de 1/3 din totatul celorlalte pedepse, respectiv 1 an închisoare, deci în total va executa 3 ani închisoare și interzicerea dreptului de a exercita profesia în executarea căreia a săvârşit fapta, pe o perioadă de 2 ani. Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante, pe un termen de încercare de 4 ani. Conform art.93 alin.1 C.pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpata BCD trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Maramureş la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. (…) pe parcursul termenului de încercare, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe timp de 60 zile, în cadrul Primăriei Mun.Baia Mare sau a unei instituţii de cult. (…) dispune confiscarea sumei de 2100 lei şi obligă inculpata să plătească această sumă în favoarea statului. Menţine celelalte dispoziţii din sentinţă care nu contravin prezentei. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, arată soluția pe scurt a Curții de Apel Cluj.

Liviu Bechis, fostul Prefect de Maramureș

Anterior, Bechis a fost suspendată de la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opris” Baia Mare pentru că a dat concedii medicale în valoare de 400.000 de lei fără ca acestea să fie legale.

Însă, după aceea Bechiș și-a recâștigat postul în instanță și a fost repusă în funcție până la această condamnare, iar spitalul a trebuit să-i plătească slariile pe perioada suspendării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here