„În cursul zilei de 3 iunie am fost sesizați de faptul că în localitatea Fodora (județul Sălaj), într-o gospodărie, în zona cotețelor, s-a găsit cadavrul unui nou-născut. Urmează a se efectua autopsia medico-legală și a se stabili toate celelalte aspecte legate de cauzele decesului. Până la acest moment nu excludem absolut nicio variantă din anchetă”, declara, în ziua descoperirii cadavrului, pentru Someșeanul, Sorin Flonta, procuror-șef Secție Urmărire Penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Un bărbat din localitate a sunat atunci la 112. Acesta a povestit că bebelușul a fost găsit în anexa unei gospodării. Proprietarii gospodăriei au susținut atunci că nu au nici o legătură cu bebelușul mort și nici nu au cunoștință cine ar putea fi mama acestuia.

În urma anchetei, oamenii legii au descoperit faptul că o tânără care locuiește în respectiva gospodărie e mama bebelușului. Femeia mai are doi copii, din relații anterioare, și nu este căsătorită. Femeia a povestit vecinilor, care o bănuiau că este însărcinată, faptul că este balonată și că s-a îngrășat, încercând să ascundă sarcina.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj a constatat, în 7 iunie 2017, că principalul suspect în cazul bebelușului găsit mort în curtea familiei Blăjan, din satul Fodora, comuna Gâlgău, este Daniela Nicoleta Blăjan. Mama este după gratii din luna iulie a anului trecut, fiind încarcerată în arest preventiv la Penitenciarul Rahova, după care a fost mutată la Penitenciarul Arad.

Aceasta a fost acuzată inițial pentru omor, însă ulterior i s-a schimbat încadrarea faptei în omor asupra unui membru al familiei. Ea a cerut apoi să fie judecată pentru ucidere din culpă, însă magistrații i-au respins solicitarea. La finalul lunii martie, Curtea de Apel Cluj a pronunțat și sentința, devorabilă, iar Blăjan a făcut apel la începutul acestei luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here