Curtea de Apel Cluj a decis să mențină măsura arestului preventiv pentru Florin Podină, fost candidat la Parlamentul României, judecat alături de alte persoane pentru trafic de droguri.

Potrivit procurorilor, acesta a introdus în România, din Spania, cantităţi importante de droguri de risc (Cannabis) şi mare risc (cocaină, MDMA, LSD, comprimate ecstasy, ş.a.), pe care ulterior le-a comercializat pe raza municipiului Baia Mare.

El s-ar fi ocupat și de cumpărarea şi transportul drogurilor în România, prin intermediul diferitelor firme de transport care efectuează curse pe relaţia România-Spania.În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că o parte din transporturi au fost efectuate cu autoutilitara acestuia, drogurile fiind ascunse în locuri special amenajate.

DIICOT a mai reţinut faptul că suspectul administreaza o societate de transport marfă, deţinând mai multe camioane cu care presteaza servicii de transport şi un autovehicul cu care de asemenea efectuează transport de marfuri şi care are locuri special amenajate pentru transportul cannabisului.

După ce drogurile ajungeau în România, acestea erau depozitate în diferite imobile de pe raza municipiului Baia Mare, închiriate de către suspectul Podina Florin sau de persoane apropiate acestuia, imobile folosite exclusiv pentru depozitarea drogurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here