Liviu Dragnea a anunțat sfârșitul Direcției Naționale Anticorupție!

Liviu Dragnea a declarat, într-un interviu difuzat duminică seară de Antena 3, că este inacceptabil ca două treimi dintre judecătorii din România să aibă dosar penal. În acest context, liderul PSD a spus că „DNA nu mai e”, relatează Newsweek România.

Liviu Dragnea a afirmat iniţial că dosarele penale ale magistraţilor sunt anchetate de către Direcţia Naţională Anticorupţie, după care s-a corectat, afirmând că „DNA nu mai e”. Asta, în condiţiile în care instituţia este funcţională, iar ministrul Justiţiei tocmai a propus un nou procuror şef, în persoana Adinei Florea, precizează sursa citată.

„Cum e posibil ca două treimi dintre judecători să aibă dosar penal la DNA? Mă rog, la parchete, că DNA nu mai e”, a afirmat liderul PSD.

Moderatorul de la Antena 3 nu a insistat asupra acestei declaraţii.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a afirmat că va merge mai departe pe soluţia unei amnistii.

„Ideea amnistiei nu e o glumă. Pentru mine amnistia nu este o iluzie juridică. Se vorbeşte despre un pachet de soluţii ca să rezolve problemele. Să se găsească soluţiile ca efectele acestor protocoale nenorocite să fie şterse. Nu trebuie să se lugnească mult. Nu e amnistie, în regulă, însă oamenii să nu mai plătească un cost al unei vânători de vrăjitoare. Să se judece fără a fi ameninţat. Cum să creadă românul că un judecător este liber să judece. Aproximativ doi din trei magistraţi au dosare penale. Cred că la un moment dat ministrul Justiţiei trebuie să analizeze propunerile de acte normative. Nu dau ultimatum nimănui, dar nu putem să vedem cum ies astfel de protocoale”, a declarat Liviu Dragnea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here