Gazeta de Cluj a reușit să intre în posesia planșelor privind lucrările de amplasament pentru Grupul Statuar „Școala Ardeleană”, această inițiativă având ca unic scop accelerarea deciziei Primăriei Cluj-Napoca de a repune pe soclu această emblemă a culturii și istoriei locale.

Cu toate că această hotărâre se tot plimbă prin labirintul Comisiei de Monumente, Gazeta de Cluj speră că accesul la aceste planșe va reprezenta un imbold puternic pentru Primărie, determinând-o să ia măsuri urgente și să restaureze această operă de artă în cel mai scurt timp posibil. Oferim, cu toată dragostea, planșele în acest articol.

POȚI DESCĂRCA PLANȘELE AICI: https://uploadnow.io/f/Jgt3qNH

Grupul Statuar „Școala Ardeleană” este un simbol important pentru clujeni și pentru întreaga comunitate, iar dorința Gazetei de Cluj este ca acesta să revină la locul său de drept, încununând astfel eforturile de conservare a patrimoniului cultural al orașului. Nu are rost să mai povestim despre materialele pe care le-am scris de-a lungul timpului despre această speță. Verba volant, scripta manent.

Ziariștii de la Gazeta de Cluj se întreabă dacă Primăria sau Ministerul Culturii au primit vreo cerere privind demolarea soclului Grupului Statuar „Școala Ardeleană”. Cu uimire și dezamăgire, am constatat că majoritatea politicienilor au ales să tacă mâlc și să lase acest simbol important să se lase în uitare, lucru pe care ziarul nostru nu l-a acceptat și nu-l va accepta.

În plus, trebuie menționat că intervenția neautorizată asupra unui monument istoric reprezintă o faptă penală. Ziariștii de la Gazeta de Cluj consideră că este de datoria Parchetului să se autosesizeze și să ia măsurile necesare pentru a rezolva această problemă urgentă. Încă așteptăm un miracol, că de vorbe ne-am săturat.

Citește și: Batjocorirea statuilor marilor români. Grupul statuar „Școala Ardeleană”, așezat pe soclul indiferenței

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.