Dacă ar fi să se identifice o zicală sub semnul căreia s-au desfășurat anul acesta acțiunile duamnei manager Gherman Claudia, cea mai potrivită ar fi ʺToamna se numără bobociiʺ care au mai rămas prin preajmă, chiar dacă nu e chiar toamnă și chiar dacă se mai pot cloci boboci până la sfârșitul anului.


Iar am dat o geană pe site și câteva ture prin spital ca să nu ziceți că ne-am lăsat pe tânjeală.
Am observat că, singurului candidat înscris la concursul pe post de inginer specialist IA construcții i s-a făcut frică ca nu cumva să pice pe locul doi, așa că nu s-a mai prezentat la următoarele probe. Păcat, puteam avea un serial cu final fericit sau trist, depinde din ce unghi privești lucrurile! Realitatea este că duamna manager și l-a dorit foarte mult ca și angajat pe acest domn inginer Marius Rognean pentru că ea în persoană s-a pus președintele comisiei de concurs la ambele concursuri din 14 iulie și 01 septembrie 2022. Dacă duamna manager tot are 3 specialități chirurgicale de ce nu s-ar pricepe și la cele inginerești, doar știm cu toții că ei îi plac foarte mult ingineriile… Ce este de remarcat este evoluția fantastică a punctajului obținut de unicul candidat Marius Rognean la cele două concursuri. În cele 2 luni care au trecut de la primul până la al doilea concurs, punctajul obținut de unicul candidat la proba scrisă a evoluat de la 28.33 la 86.00 puncte. De precizat că la al doilea concurs organizat de duamna manager, au fost schimbați membrii comisiei de concurs angajați ai spitalului cu specialiști de la UMF. Membrii au fost schimbați, dar președintele comisiei de concurs în persoana doamnei Gherman a fost de neschimbat.

În concluzie cu toată strădania duamnei Gherman de a angaja pe domnul inginer la spital, domnul inginer i-a tras o mare țeapă și nu s-a mai prezentat la proba practică și la interviu. Este bine de știut că, doamna Gherman iubește foarte mult trădarea dar nu îi iubește pe trădători.


Un final fericit, spulberat acum, puteam să vă oferim și odată cu finalizarea concursului pentru asistenții de nutriție, dar candidatul care la ultimul concurs a adormit, surprinzător, nu și-a mai oferit disponibilitatea de a fi angajat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj Napoca. Vă amintim că era vorba de fiul profesorului Cosmin Puia, președintele Colegiului Medicilor din Cluj. Cu siguranță, i-a fost teamă să nu pice examenul și să îl facă de rușine pe tata. Și la acest concurs, desigur doar întâmplător, duamna manager a fost președintele comisiei de concurs. Mai mult decât atât, desigur nu ar fi fost nici conflict de interese, doamna Gherman fiind și directorul Departamentului de imagine relații interne și internaționale de la Colegiul Medicilor din Cluj. Totul este bine când se termină cu bine!

Dar, unii vin și alții pleacă!
Bănuim că d-na manager dorește să intre în Cartea Recordurilor în ceea ce privește schimbările pe personaje.
Încă nu știm motivul, dar am aflat că o altă demisie la activ, ar fi cea a șefului de la Biroul tehnic. Schimbările continuă! Se pregătesc și alții să plece.
Totuși, ținem să precizăm că d-na manager are și oameni de nădejde în spital, care o susțin. De exemplu, directoarea financiară fără de care nu poate realiza importantele venituri și cheltuieli ale spitalului, directoarea medicală care, cu un sfert de normă de director, nu încurcă pe nimeni, directoarea de îngrijiri care îi spune tot ce se mișcă în spital, secretarele de care nu poate trece nimeni, juristul care o consiliează bine, șeful biroului de comunicare, etc. Să nu uităm că soții secretarelor de la cabinetul doamnei manager au fost angajați la spital. Soțul doamnei director de îngrijiri a fost instalat cu delegație șef la tehnic, desigur fără a îndeplini condițiile impuse de post. Puțin a lipsit să fie angajat al spitalui și soțul doamnei Dragomir dar nu s-a mai prezentat la concurs. Președintele comisiei și la acest concurs era desigur doamna Gherman.


Apropo, am uitat să vă spunem că șeful de la comunicare, domnul Dorel Danciu, pe lângă pensia specială MAPN de doar 8.200 lei/lună, norma întreagă de șef birou comunicare de aproximativ 4.300 lei/lună, mai are și o jumătate de normă de registrator medical. Nu are încotro, lucrează foarte mult pentru duamna manager, 12 ore pe zi! Sau poate că a fost angajat pe jumătatea suplimentară ca să aibă cui fi șef, adica șef peste el! Nu ați înțeles? Să nu uităm că domnul Dorel Danciu este fostul purtător de cuvânt de la PLUS, primul partid a lui Cioloș de la Cluj. Acum, cu o normă și jumătate la spital credem că urmărește doar politica spitalului, deci nu mai are timp și de politică de partid.


Totuși, ne întrebăm cum reușește d-na manager să realizeze acest rulaj mare la angajații cu funcții de conducere? Oare a încurcat indicatorii și nu a înțeles bine? Rulajul trebuie să fie mare la pacienți! Sau poate că asta nu mai contează când ești manager?
Din câte am observant pe site-ul spitalului, e o modă a d-nei manager să împartă posturile întregi de medici în două jumătăți de posturi. În unele situații, aprobă integrări pe ele, iar în alte situații unde nu are posibilitatea de a integra pe cineva, le scoate la concurs. Anul acesta, s-au scos la concurs jumătăți de posturi de medici de specialitate chirurgie orală și maxilo-facială, reumatologie, UPU, Medicină Nucleară.
Tot pe site a fost postat un anunț de scoatere la concurs a unei jumătăți de normă de medic oncolog, la secția Oncologie Medicală. Important de precizat că Secția Oncologie Medicală nu este o secție clinică, deci legal nu se pot acorda integrări clinice. Mai mult ca sigur candidata care va fi declarată câștigătoare va fi cea care este și nepoata unui șefe mari de la UMF, dar păstrăm surpriza pentru episodul următor! Nu împărțea doamna Gherman un post cu normă întreagă în două posturi cu jumătate de normă dacă nu avea interes. Mai mult decât atât, este evident pentru că toată lumea știe că, Gherman organizeaza concurs dacă nu are și omul care să cîștige concursul. Suspans!
Este de știut că, politica de recrutare a personalului la spitalul manageriat de Gherman este să găsești în primul rând omul potrivit, apoi să creezi postul care să ii vină ca mănușă.
Deci, câștigătorul se știe dinainte! Nimic nu se lasă la voia întâmplării!

Semnat Anderco Ioan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here