Ca să nu ziceți că am promis sezon nou și nu ne-am ținut de cuvânt, ne-am gândit să vă oferim un trailer al serialului filmat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Filmat… pentru că la cât de atent sunt supravegheați angajații din administrație pe camerele de filmat amplasate tot mai des prin spital, ne gândim că scopul este unul nobil. Nu unul meschin, de a controla tot ce se întâmplă. De unde oare paranoia aceasta?

Căci paranoia generalizată ne îndreaptă atenția spre site-ul spitalului. Unde aflăm despre anunțul publicat în data de 29.07.2022 privind scoaterea la concurs a unui post de inginer specialist IA construcții:
Proba scrisă în 29.08.2022, proba practică (operare calculator) în 01.09.2022 ora 09:00, iar interviul în aceeași zi, 01.09.2022 ora 14:00.
Ne întrebăm cum face d-na manager ca în aceeași dată, la diferență de câteva ore să corecteze lucrările practice, să afișeze rezultatele, dar să și lase 24 de ore de la afișarea rezulatului pentru contestații, așa cum prevede legea. Există o singură explicație: se știe sigur că după proba scrisă, mai departe va trece un singur candidat, desigur cel preferat de doamna menajer, care bineînțeles nu va face nicio contestație că nu are de ce ! Oare cine va fi personajul principal ? Suspans !

Dacă ați uitat cumva, ținem să vă reamintim că d-na manager nu a stat pe gânduri când a fost vorba de schimbarea din funcții de șefi a unor angajați care cică ar fi fost bine văzuți de vechea conducere a spitalului. Pe unii i-a înlăturat, pe alții i-a hărțuit și in final i-a făcut să își dea demisia elegant. A speculat momentul potrivit pentru fiecare și i-a înlocuit fără nicio explicație. Nu contează că ești bun, că ai avut rezultate remarcabile în activitate, important este să fii de partea cui trebuie.

Între-timp, la șefia Institutului Imogen a fost numită o altă persoană, după ce împreună cu Profesorul Florin Stamatian, fondatoarea institutului si-a dat demisia. Dacă cumva nu mai țineți minte, coordonatoarea institutului Imogen, d-na Dr. Kovacs Tunde, a fost hărțuită și în trecut de deputatul Emanuel Ungureanu, care spunea că este marioneta obedientă și sluga directorului de pe acea vreme a Spitalului Clinic Județean de Urgentă Cluj Napoca. Nu a contat că institutul este unul cu renume și că activitatea era coordonată foarte bine, în condițiile dificile din ultima vreme! Ca să nu mai vorbim de faptul că, după sinuciderea medicului Marius Fărcaș, geneticianul spitalului, cel care a dus, pe durata întregii pandemii întreaga muncă de testare COVID-19, conducerea spitalului nu s-a sinchisit să publice măcar un necrolog. Pentru că doamna Gherman a fost sfătuită de că în astfel de cazuri te dezici de omul respectiv. De dezis, s-a dezis și directoarea financiară, Delia Dragomir, când a refuzat să-i plătească mamei lui Marius Fărcaș drepturile salariale restante, în codițiile în care în urma activității desfășurate în laboratorul COVID din cadrul IMOGEN, coordonat de Dr. Fărcaș s-au generat venituri proprii pentru spital de peste 10 milioane lei, doar în anul 2021. Da, doar din testarea COVID Spitalul Clinic Judeșean de Urgență a încasat în anul 2021 peste 10 mil. lei. Oare unde sunt banii de investiții din veniturile proprii ale spitalului?

În episodul următor se vor schimba iar personaje, după cum vă spuneam în unul din articolele trecute.
Prin spital se vorbește că odată cu angajarea viitorului ginere al directoarei financiare, se dorește înlăturarea șefului de la Serviciul Administrativ, care întâmplător a scăpat până acum, deoarece este din Borșa de Cluj și nu din Borșa de Maramureș. Pe ginerică îl sfătuim să vorbească la aprovizionare să cumpere un etilotest autorizat și să îl dea doamnei manager, că urmează să îî spunem în ce gardă să meargă cu el. Clădirea unde trebuie să meargă este foarte aproape de biroul ei. Apropo doamna care a candidat la aprovizionare a luat punctaj maxim 100 punte. Foarte bine pregătită. Nu a știut subiectele. Totuși, desi unii cred că șeful Biroului de Transporturi va fi schimbat, pentru că din păcate este născut în Maramureș, noi o avertizăm că nu îi va fi ușor să-l schimbe !! Știe destul de multe despre activitatea doamnelor directoare.

Se vorbește în lumea medicală din Cluj că la șefia Compartimentului de ATI de la Chirurgie II va veni un nou medic, iar actualul șef va fi înlăturat, în condițiile în care nivelul de performanță al secției ATI Chirurgie II este acolo unde nu a fost niciodată. O știm cu toții că pentru doamna menajer performața Dr Dan Dârzu nu mai contează. Încă nu știm motivele pentru care d-na manager a decis să facă această shimbare, dar așa cum ne-a obișnuit, sigur este vorba de incompetență sau mai bine zis incompatibilitate. Să nu ne grăbim poate că doamna menajer are și a patra specialitate de anestezie și terapie intensivă.

Anderco

1 COMENTARIU

  1. Acesta Doamna a reusit intr un an sa distruga tot Spitalul Judetean, au plecat medici competenti si au ramas incompetentii adusi de ea (pacat de pacienti, aveau sanse inainte….) a micsorat salariile anagajatilor indirect (-50,-100,-120, ) dar tot timpul exista explicatii :)), cine este acest om si cine o tine in functie???
    SOS Romania!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here