Dan Crișan, fostul șef al Serviciului Rutier Cluj, a convenit asupra unei înțelegeri de recunoaștere a vinovăției în dosarul deschis de procurorii DNA, fiind acuzat de efectuarea unor operațiuni incompatibile cu funcția sa, legate de firma de transporturi deținută de un membru al familiei sale.

Un acord în acest sens a fost înregistrat ieri la Tribunalul Cluj, în vederea obținerii unei pedepse mai blânde, sub supraveghere. Se presupune că Crișan aspiră la amânarea aplicării pedepsei, pentru a reveni în activitatea polițienească. În urma perchezițiilor DNA, comisarul șef Dan Crișan, care îndeplinea funcția de șef al Serviciului Rutier Cluj, a demisionat din postul respectiv și s-a întors la Poliția Municipiului Cluj-Napoca. Mai târziu, el s-ar fi suspendat temporar din cadrul Poliției, pe o perioadă de un an, pentru a proteja imaginea instituției și pentru a clarifica situația sa legală.

Crișan a fost numit prin împuternicire în funcția de șef al SPR Cluj în 2019, înlocuindu-l pe șeful anterior, comisarul șef Paul Gavriș, care a fost promovat ca adjunct al șefului Brigăzii Rutiere București. Crișan a activat anterior în cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca.

Sursa: ziardecluj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.