Miercuri, Coaliția PSD-PNL a fost implicată într-un nou scandal din cauza reeditării OUG 13 de către Comisia Juridică a Senatului, prin introducerea unui prag minim de 250 000 de lei pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

Cu toate acestea, după votul din Senat care a stârnit un scandal, Ministerul Justiției a redus pragul pentru abuzul în serviciu la 9.000 de lei. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, și președintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, au anunțat că susțin această modificare, în seara trecută.

În cadrul emisiunii ZIUA LIVE, președintele PNL Cluj și europarlamentarul Daniel Buda a menționat că s-a produs o greșeală și că aceasta va fi remediată în Camera Deputaților. Acest subiect a fost discutat și este disponibil un videoclip în acest sens, la finalul articolului.

„A fost o greșeală abordarea de această manieră. Trebuiau să fie suficienți de maturi cei care au decis în această situație să-și dea seama că pragul de 50.000 de euro este extrem de mare raportat la veniturile românilor. Ar fi trebuit să fie o cercetare, o dezbatere și o comunicare publică. Nu poți să vii cu o propunere așa.

Fără discuție a fost o greșeală din partea colegilor care au fost în Senat. Vin și spun iată avantajele Parlamentului bicameral. Acesta este avantajul. Ai posibilitatea să reformezi ce ai greșit în prima cameră a Parlamentului, Senatul în acest caz. Este clar că a fost o greșeală și ea va fi corectată.

Este important că liderii politici au înțeles acest lucru. Nici nu a fost măcar o decizie în birourile permanente sau în structurile de conducere ale partidelor, cel puțin la PNL nu a fost o astfel de decizie. Puteam fi fără această situație. Nu aveam nevoie de ea, dar este important că forțele politice au înțeles mesajul”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Citește și: Imagini șocante de la spitalul vedetelor din România

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.