Europarlamentarul român, Daniel Buda, a vizitat de curând ferma Steluța, din județul Cluj, un reper în branșa horticultorilor. Aceasta are aproximativ 100 de hectare de măr, păr, prun, cireș, dar și peste 8000mp de seră. Liderul PNL a precizat că și în perioada de iarnă consumatorii au acces la produse proaspete păstrate într-un depozit cu atmosferă controlată ceea ce de altfel se poate constata cu ușurintă “la fața locului”, adică în magazinul din incinta fermei.
„In cadrul acesteia funcționează o mică linie de procesare menită sa pună la dispoziția consumatorilor sucuri de o calitate excepțională, dulcețuri ca pe vremea bunicii sau chipsuri din mere care sigur nu te îngrașă! Domnul profesor Mitre a pregătit zeci de generații de studenți! Prin talentul său pedagogic dar și prin fermitatea indispensabilă într-un proces educațional cum numai la Horticultura din Cluj se găsea, a știut să investească atât în studenți cât și în Ferma “Steluța “! S-au atras fonduri europene serioase pentru dezvoltarea și modernizarea acesteia si s-au implementat concepte noi! Fără să îți fie teamă că greșești, poți spune că astăzi Ferma Steluța strălucește la fel ca o stea pe “un cer cenușiu “ al zbaterilor în sectorul pomicol din România! Reușita în acest domeniu i se datorează si lui Dan Mitre, cel care relaționează cu angajații la fel ca și cu proprii lui copii! Dar, bineînțeles, vorbim aici de o reușită de familie! De altfel Dan Mitre declara pentru The Woman.Ro: În activitatea fermei este implicată toată familia. Diana, sora mea, se ocupă exclusiv de livadă, cealaltă soră a mea, Ioana, împreună cu mama, administrează sera de legume, iar eu răspund de partea de investiții, clienți, si export!”, a scris Daniel Buda pe o rețea de socializare.
Europarlamentarul a mai punctat faptul că implicarea familiei poate reprezenta secretul unei reușite într-un domeniu complicat, generat de concurența acerbă a merelor din Polonia, dar și de provocările din sector.
„La cultura mare, mai ai poate o șansă în primăvara “sa întorci brazda, “într-o cultură de grâu răsărită neuniform în toamna, iar la o fermă de vaci îți mai poți monta vaca după ce “lapădă” sau o poți vinde la abator să îți diminuezi pierderile. În sectorul pomicol, odată atins de gheață, afide sau arșiță, nu îți rămâne decât să te rogi la Dumnezeu sa îți dea la anul o recoltă mai bună! Și asta în condițiile în care tu mai departe trebuie să continui lucrările în teren, deoarece buruienile te năpădesc parcă mai abitir în astfel de ani! Sigur, familia Mitre sunt un exemplu de urmat, un exemplu despre cum să nu te dai bătut sa investești cu cap , sa profiți de banii europeni și de noile tehnologii sau de ce nu și despre cum să înveți să te faci prieten cu natura! Felicitari încă o dată pentru tot ceea ce fac și să dea Dumnezeu ca cei 7 ani buni din Biblie să se transforme în 70 de ani și mai buni!”, a conchis Daniel Buda.
Muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu vacarule….