David Ciceo, directorul aeroportului Internațional Cluj a declarat că amenda primită de la Consiliul concurenței din România va fi anulată, cu siguranță, în instanță.

”Noi nu am greșit cu absolut nimic. cei de la Consiliul Concurenței nu au ținut cont de legislația europeană și este un precedent periculos pentru aeroporturile regionale. Regretăm ca Consiliul Concurenței nu a dorit să țină cont de legislația europeană pentru că Airport Council International Europe a considerat că, având în vedere că este o amendă total injustă, se crează un precedent periculos pentru aeroporturile regionale din Europa. Am contestat amenda și suntem convinși că va fi anulată de instanță”, a declarat David Ciceo.

Consiliul Concurenței a amendat R.A. Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj pentru abuz de poziție dominantă, ca urmare a faptului că managementul regiei a refuzat accesul companiei de handling Romanian Airport Services S.A. la infrastructura aeroportuară, încălcând astfel atât Legea Concurenței cât și Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene.

Aceasta este prima măsură de sancționare aplicată de autoritatea de concurență în industria aviației din România.

”Prin Decizia nr. 74 din 8 octombrie 2019, plenul Consiliului Concurenței a constatat săvârșirea de către Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a unui abuz de poziție dominantă, prin refuzul de a permite accesul întreprinderii Romanian Airport Services SA la infrastructura aeroportuară necesară prestării serviciilor de handling la sol pe Aeroportul Cluj în perioada 11.09.2015 – 09.03.2017, încălcând astfel prevederile art. 6 alin. (1) din Legea concurenței nr. 21/1996, precum și prevederile art. 102 din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene.

Decizia a fost pronunțată în cadrul investigației declanșate prin Ordinul Președintelui Consiliului Concurenței nr. 447 din 24 iunie 2016, în urma unei plângeri formulate de către Romanian Airport Services SA, singura societate cu capital 100% românesc ce acționează pe piața serviciilor de handling din România”, arată Consiliul Concurenței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here