A fi mamica este o experienta frumoasa si plina de satisfactii, insa cum nimic nu e roz pe lumea aceasta, nu de putine ori te confrunti cu un program haotic de odihna, sarcini si resposabilitati care nu iti mai lasa nici o fereastra de timp liber, si in general, cu presiunea de a fi un model demn de urmat pentru copilul tau. Mamicile se afla, asadar, in situatia de a jongla cat mai eficient cu sarcinile casnice, cu timpul alocat copilului si familiei, si, de asemenea, cu indatoririle profesionale.

Pentru ca, pe bune dreptate, se considera ca a fi mama este un full-time job, este interesant de dezbatut un subiect care le preocupa pe foarte multe dintre femei, si anume vestimentatia copiilor. Cu siguranta, ai trecut si tu prin experienta de a merge cu cel mic la shopping de hainute si de a incerca sa-l convingi prin diferite modalitati sa se opreasca din alergatura neobosita printre raioane si sa probeze cate ceva.

O alternativa tot mai populara in randul vestimentatiei pentru copii este cea a hainelor unisex. La initiativa unui important brand englezesc, etichetele de gen se dizolva in ideea de autenticitate si exprimare libera. Asadar, dincolo de confortul mamicilor, dar si al micutilor pe care hainele unisex le ofera, psihologii puncteaza faptul ca, in acest fel, se elimina din radacina stereotipurile de gen.

De ce sa alegi haine unisex pentru copiii tai?

Psihologul Jennifer Harstein, cu al ei studiu desfasurat pe subiectul diferentelor de gen, a demonstrat impactul pozitiv al educatiei similare atat in cazul fetitelor, cat si al baietilor. Aceasta afirma ca “daca le privim pe fetite ca fiind dragute si cuminti le punem inca de mici sub presiunea perfectiunii, ceea ce mai tarziu poate conduce la un nivel ridicat de anxietate, depresii, tulburari alimentare”.

Initiativa de a crea imbracamintea pentru copii fara stereotipuri de gen are ca principal scop eliminarea prejudecatilor si a stereotipurilor sociale, dand voie fiecarui micut sa se faca remarcat prin calitatile sale si autenticitatea sa proprie, fara a fi inghesuit intr-un tipar predefinit doar pentru ca s-a nascut fata sau baiat. Pe langa beneficiile psihologice si sociale de care se vor bucura copii purtand haine unisex, acestea au si avantaje de ordin practic. De exemplu, surioara mai mica va putea purta tricoul fratelui ei sau fetita ta nu va mai plange disperata ca vrea neaparat acea rochita roz, motivand ca articolele albastre sunt doar pentru baieti.

Asadar, da-le voie copiilor sa fie creativi, sa-si construiasca un stil propriu atat in vestimentatie, cat si in comportament si atitudine, dincolo de stereotipurile cromatice, de modelele de haine standard si de alte limitari de acest gen. Chiar si sesiunile de shopping vor fi mai relaxante, iar tu ca mamica vei avea mai multa libertate sa alegi haine pentru copiii tai fara a te ingrijora ca nu gasesti sosete cu floricele sau tricouri cu super-eroi. Ia calcul alternativa hainelor unisex si permite-i copilului tau sa se remarce prin calitatile si abilitatile sale unice.

Sursa imagine: Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.