Şefii Asociaţiei de vânătoare Diana Club din Dej, Cornel Eugen Miclea şi Marin Florin Murean au fost condamnaţi în această săptămână, de către judecătorii clujeni, la pedeapsa de un an şi jumătate de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pe un termen de încercare de doi ani, respectiv 10.000 de lei amendă penală, pentru braconaj şi tăinuire, scrie OradeCluj.ro

Cornel Eugen Miclea, preşedintele asociaţiei de vânătoare, respectiv Marin Florin Mureşan, vicepreşedinte şi paznic al fondului de vânătoare au fost surprinşi de poliţiştii din Băbeni Sălaj, cu un cerb împuşcat în vârstă de circa 5 ani, în portbagajul maşinii, în data de 26 septembrie 2012.

După ce iniţial Miclea le-a spus oamenilor legii că nu deţine autorizaţie pentru vânătoarea de cerb, ulterior a afirmat că şi-a uitat documentul acoperitor acasă, care i-a fost adus de directorul asociaţiei, chiar în secţia de poliţie unde era audiat.

După administrarea probatoriului şi audierea martorilor, judecătorii au stabilit că autorizaţia de împuşcare a cerbului a fost completată de unul din directorii asociaţiei, chiar în timp ce preşedintele dădea explicaţii în sediul Poliţiei din Băbeni.

Citește și:

Parlamentarii români vor să piară pe limba lor

Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În baza art. 386 alin. 1 Cod procedură penală cu aplicarea art. 5 Cod penal dispune schimbarea încadrării juridice astfel:

– pentru inculpatul M.C.E. din infracţiunile de braconaj cinegetic prevăzută de art. 42 alin. 1 lit. a ind. 1 şi alin. 2 lit. a şi b din Legea nr. 407/2006 şi complicitate la transportul vânatului prevăzută de art. 44 indice 1 raportat la art. 42 din Legea nr. 407/2006 în infracţiunea de braconaj prevăzută de art. 42 alin. 1 lit. b şi alin. 2 lit. a din Legea nr. 407/2006 modificată,

– pentru inculpatul M. M.F. din infracţiunea de transportul vânatului dobândit în condiţiile art. 42 din Legea nr. 407/2006, prevăzută de art. 44 lit. b din Legea nr. 407/2006 în infracţiunea de tăinuire prevăzută de art. 270 Cod penal.

În baza art. 396 alin. 1 Cod procedură penală şi art. 42 alin. 1 lit. b şi alin. 2 lit. a din Legea nr. 407/2006 modificată, cu aplicarea art. 5 Cod penal, stabileşte pentru inculpatul M.C.E, pedeapsa de 1 (un) an şi 6 luni (şase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj. În baza art. 83 şi 84 C.pen. dispune amânarea aplicării pedepsei închisorii, pe termenul de supraveghere de 2 ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

În baza art. 85 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 85 alin. 2 lit. b) şi alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Dej sau în cadrul Bisericii Penticostale Dej, pe o perioadă de 30 de zile lucrătoare. În baza art. 83 alin. (4) C. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 88 C. pen.

În baza art. 396 alin. 1 Cod procedură penală şi art. 42 alin. 1 lit. b şi alin. 2 lit. a din Legea nr. 407/2006 modificată, cu aplicarea art. 5 Cod penal, stabileşte pentru inculpatul M.M.F. pedeapsa cu amenda penală în sumă de 10.000,00 de lei, reprezentând echivalentul a 200 de zile-amendă, stabilind cuantumul unei zile-amendă la 50 lei, potrivit art. 61 alin. 2, alin. 4 lit. c C.pen, pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire. În baza art. 83 şi 84 C.pen. dispune amânarea aplicării pedepsei amenzii penale, pe termenul de supraveghere de 2 ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 85 alin. 2 lit. b) şi alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Dej sau în cadrul Bisericii Penticostale Dej, pe o perioadă de 30 de zile lucrătoare. În baza art. 83 alin. (4) C. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 88 C. pen.

În baza art. 404 alin. 4 lit. c Cod procedură penală dispune ridicarea măsurii sechestrului asigurător luat prin încheierea penală din data de 24.09.2015 asupra autoturismului. În baza art. 46 alin. 1 din Legea nr. 407/2006 modificată, dispune confiscarea de la inculpatul M.C.E. a armei de vânătoare, dispune confiscarea trofeului de vânat. În baza art. 47 din Legea nr. 407/2006 modificată, dispune anularea permisului de vânătoare Constată că pe parcursul procesului s-a procedat la distrugerea carcasei vânatului. Dispune restituirea către inculpatul M.M.F.a armei de vânătoare şi 3 cartuşe aferente armei. Constată că inculpaţii au fost asistaţi de apărător ales. Constată că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în cauză. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen. obligă pe inculpaţi la plata sumei de câte 1200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.