De luna viitoare, șoferii clujeni vor trebui să găsească rute alternative pentru Bulevardul 21 Decembrie, deoarece artera se va transforma în șantier. Sunt vizate mai multe lucrări de modernizare.

„Vom începe, în această primăvară, lucrările pe Bulevardul 21 Decembrie, cel mai probabil în martie. În acest moment, avem toate actele necesare și vom da startul proiectului în momentul în care și vremea va fi una favorabilă. În perioada următoare, vom mai avea lucrări pe străzile Cardinal Iuliu Hossu, dar și pe strada Mihai Eminescu. Încercăm să găsim și soluții pentru lărgirea zonei verzi din zona Expo Transilvania pentru ca oamenii să se poată bucura de cât mai mult spațiu verde”, a declarat Dan Tarcea la Radio Cluj.

Modernizarea Bd. 21 Decembrie se va efectua pe tronsonul Biserica Sfântu Petru – intersecția cu str. Regele Ferdinand. Primăria a solicitat un proiect de la Planwerk, societatea de arhitectură care a regândit și Piața Unirii. 

Conform planșelor, bulevardul va avea piste de biciclete pe ambele părți ale drumului, iar banda dedicată pentru mijloacele de transport în comun va fi separată fizic de benzile pentru traficul general. Vor fi plantați arbori, așa cum sunt și pe străzile Horea sau pe Moților.

Dispare însă o bandă auto pe sensul spre centru, dar nu și în intersecții, iar în locul parcării din fața bisericii Sfântu Petru ia naștere o piațetă, cu arbori și băncuțe.

Lucrările vor fi efectuate de firma de casă a administrației locale, SC Diferit.

Contractul vizează proiectare, asistență tehnică și execuție pentru lucrările de modernizare a arterei circulate din municipiu, care presupun realizarea benzilor dedicate transportului public în comun – etapa 1, inclusiv lucrări de infrastructură, amenajare spațiu public, semaforizare, iluminat public și mobilier urban. Valoarea estimată totală am lucrării este de 44.297.451 lei fără TVA, din care valoarea serviciilor de proiectare este de 851.942 lei fără TVA, iar valoarea lucrărilor este de 43.445.509 lei fără TVA..

5 COMENTARII

  1. Aglomerarea imobiliară peste reducere căi de acces auto spre zone de nevoi urbane anterior edificate, indică un fenomen de imbecilitate instituțională ce probabil ar trebui diagnosticat medical la cabinet de tulburări mintale ?

  2. Moo, fa centura prima data! Rute alternative…. si in Sopor faci blocuri de 10 etaje de schimba melteanu’ cu telecomanda lui, programele din blocul de vis-a-vis. Muta drecu’ in Sopor, primaria, teatru, finantele, scolile si gradinitele etc. si fa din centru carciumi. Bolnavi psihici, neomarxisti

  3. Felicitări pentru transferul puterii de la centru spre Mărăști. Se vede tot mai clar ca noul centru urban este in Mărăști, acolo au mutat si Consiliul Județean. Centru nou si centrul vechi. Imbecilitatea vine din lipsa măsurătorilor in trafic si detalii. De exemplu, o trecere de pietoni pusa fix lângă sensul giratoriu in Cluj este nu doar imbecilitate, ci reavointa. Si te întrebi daca cei care pun asa treceri de pietoni se gandesc la siguranță si la trafic. Sau le convine sa ne omoare cu imbecilitatile lor.
    Trecerea de pietoni de pe Republicii colt cu Observator, de la sensul giratoriu de pe Observator, cea noua cu semafoare de la sensul giratoriu din Mărăști. Atari imbecili fara minime cunoștințe despre traficul urban iau decizii care se fac in sec 19 cand se umbla cu căruță. Cine e imbeciulu care hotărăște trecerile stupide de pietoni din Cluj. Trecerea de pietoni de la Big Manastur te costa cam 70 minute sa o treci, ca coada este pana pe Mehedinti. Roata daca mergi faci tot 50 min. Deci nu e imbecil ala care o pus o trecere de pietoni prost gândită. Am calculat ca daca muta cu 5 m trecerea de pietoni mai spre strada Mehedinți, eu scapam din traficul ala in 15 min. Deci imbecilii astia care hotărăsc unde sa se aglomereze si unde sa se stea la coada in trafic, le ofer toata m**a celor din trafic care din cauza lor înjura și le scada vibe-ul. Sa vezi ce vibe de kkt au domnii si doamnele casnice ce au putere asupra traficului din Cluj. As vrea sa ii cunosc, sa ii vad in fata, sa ii duc sa le arat pe față cat sunt de imbecili. Ca am dovezi clare de imbecilitate a casnicelor din administrația traficului.

    • Toți cei enumerați probabil sunt oameni apropiați primarului. În Cluj și oraș si județ legea o face PNL cu firmele de casă și oameni apropiați lor nu mai contează dacă acel om se pricepe la ceea ce ar trebui să facă contează doar banul, șpaga, banii aduși partidului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here