Sursa foto: Cancer360

În ultima perioadă nouă șefi de birou din cadrul administrației Spitalului Județean de Urgențe Cluj și-au dat demisia pe fondul neînțelegerilor cu conducerea unității medicale. Ultimul dintre demisionari este Călin Câmpian, șeful serviciului administrativ. Înaintea lui au demisionat Muresan Paul- SEF Serviciu APARATURA MEDICALA SI MENTENANTA, Santa Camelia- Șef Serviciu Achiziții Publice, Crisan Estera-Șef Serviciu Achiziții Publice, Pop Adrian, Calinescu Luca-sef Birou Transport, Oana Croitoru- Șef serviciu Managementul calității, Flavia Topan – șef Biroului de comunicare și Teodora Coman-sef Biroului de Salarizare .

Oamenii spun că au renunțat la locurile de muncă pe fondul unor neînțelegeri cu conducerea spitalului.

”Am făcut patru propuneri pentru rezolvarea lipsei de personal, dar niciuna nu s-a luat în considerare”, spune unul dintre demisionari.

”Sunt amenințat în mod repetat cu comisia de disciplină și cu procesele penale, Claudia Gherman (managerul spitalului, n.red.) folosește funcția pentru a mă intimida și amenința. Începând cu data de 12.10.2022, ziua când a avut loc cercetarea mea disciplinară, a transmis mai multor persoane să ia legătura cu șeful bicroului Administrativ pentru rezolvarea anumitor probleme pentru că eu sunt retrogradat cu toate că eu încă nu am primit o dicizie care să confirme acest fapt până în acest moment”, arată un alt demisionar într-o sesizare adresată conducerii spitalului.

7 COMENTARII

  1. De aproape un an demisiile, la SCJU Cluj-Napoca, curg pe bandă.
    Când e o demisie, două, se întâmplă și este normal. Oamenii nu s-au regăsit în mediul profesional respectiv sau nu s-au pliat la cultura organizațională respectivă. Face parte din dinamica și mobilitatea socială.
    Dar când pleacă o întreagă echipă medicală cu specialiști de largă notorietate profesională și universitară, când pleacă personalul de înaltă calificare, personal care ține în funcțiune infrastructura critică a celui mai mare spital din Ardeal și al doilea din România, atunci avem o problemă legată de un management disfuncțional, de un comportament ce mi se pare aberant al managerului (aici este o „ea”, o „alfa”).
    Ciudat este că persoanele care au fost nevoite să părăsească SCJU Cluj au fost „vânate” și, imediat angajate la alte instituții de prestigiu.
    Din exemplele amintite în articolul dumneavoastră, Oana Croitoru la Spitalul Militar, Flavia Topan la Bruxelles, la European Patients’ Forum.
    https://www.eu-patient.eu/about-epf/about-us/secretariat/flavia-topan/
    Ca să spun, așa, unii sunt proști grămadă și nu-și pot păstra angajații de valoare. Vestea bună este că sunt destule instituții cu manageri inteligenți care știu ce însemnă un angajat valoros. Vor pune ochii pe el și-l va aduce în echipă, apreciindu-i valoarea. Nu-i prea corect dar este util: prostului să i se mănânce din traistă!
    Să reamintim cazul celui mai bun chirurg plastician care a fost nevoit să plece din SCJU cu echipă, cu tot?
    https://adevarul.ro/stiri-locale/cluj-napoca/demisie-regretata-a-unui-cunoscut-chirurg-mi-au-2142092.html
    https://gazetadecluj.ro/jocurile-de-culise-din-spatele-demisiilor-de-la-spitalul-clinic-judetean-de-urgenta-cluj-napoca/
    Nu știu câți ați auzit de doamna manager, Gherman dar despre DOCTORUL Lucian Fodor se știe mult, DE BINE, mai ales în comunitatea medicală și științifică internațională.
    Dar să dăm Cezarului ce-i al Cezarului și Claudiei ce-i a Claudiei: are și ea notorietatea ei, poate și datorită Gazetei de Cluj!
    Apoi, mai sunt și alte ziare și televiziuni. Să vedem ce va scrie presa de mâine. Pam, pam!
    Este cazul ca autoritățile competente să pună capăt acestei aventuri periculoase.
    Nu putem permite ca o asemenea conduită să destabilizeze servicii esențiale, atât de necesare pacienților.
    Este timpul pentru o abordare matură a acestei probleme recurente!
    Este necesar se treacă peste orgoliile de universitari feudali, este momentul să fie lăsate deoparte afinitățile politice și să primeze bunul mers al spitalului și, implicit, interesul pacientului.

  2. Am lucrat o mare perioadă de timp la CTCE Cluj. Atunci când am vrut să plec, pe fondul unei neînţelegeri cu şeful, eu făcând parte şi din AGA, şefa de personal mi-a spus: un lucru să îţi fie clar, nimeni nu este de neînlocuit. Wise words…

  3. Ce morcov? E ditamai sfecla furajera!
    Sa vedem ce va scrie presa de maine. Cucoana manajera o sa aiba insomnie.
    Din cate am aflat, mai vine o demisie în grup. Un grup mai mare.
    In grup, Gangbang!
    Oare se va lasa cu Bunga Bunga?

  4. Domnule, Călin (file din poveste)
    Până vi se aprobă demisia, cereți-i oficial doamnei manager, prin Registratură, sporul de rușine!
    Este legal și legitim să-l cereți. Este un drept salarial prevăzut în Codul Muncii. I se spune „spor pentru munca în condiții penibile”. Ori, ce face această doamnă manager nu este penibil? Nu este penibil să fiți întrebat: ce tâmpenii a mai făcut managera aia, a voastră? Că iar a apărut scandal în presă!
    Dacă tot plecați, merită să-i puneți o astfel de cerere sub nas.
    Cineva trebuie să o facă. Se va crea un precedent în raporturile de muncă. La câtă rușine a adus, s-ar putea ca sporul să depășească salariul. Ar fi de toată minunea ca noul salariu cu sporul de rușine inclus să fie atât de mare încât să vă retrageți demisia!

  5. Nimic nou sub soare, pleaca echipa Susca.
    In 2014-2015 când a fost pus cu japca Susca la conducere și au fost nevoiți sa plece mari somități din spital, ca Ciuce si Hagau si au fost schimbati toti sefii de servicii, unii plecand cu intreaga echipa ca cei de la Achiziții de ce nu ați scris nimic?
    Sau ca de atunci serviciile nu au avut decat conducere provizorie din motiv ca nu e deloc usor sa gestionezi un colos.
    Iar in ce privește competența ce sa mai zici…
    Vorba lui Susca „Oamenii competenți nu stau la stst”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.