Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, a anunțat că în 2022 au fost demolate peste 2000 de garaje din cartierele clujene, rezultând astfel 2297 de noi locuri de parcare.

În locul lor au fost amenajate noi locuri de parcare și zone verzi, în cartierele Gheorgheni, Grigorescu, Mărăști, Mănăștur și Zorilor. De asemenea, în locul vechilor garaje au fost amenajate pe anumite amplasamente puncte gospodărești îngropate.

„În 2022, un număr de 2150 de garaje au fost demolate. Continuăm acest program, cu scopul de a îmbunătăți calitatea spațiului public din cartiere.În zonele vizate Primăria pregătește și parcări sigure pentru biciclete, pe modelul celor realizate deja (cu acces securizat), acolo unde amplasamentele permit acest lucru. Următoarele containere securizate cu rastel mobil de biciclete – capacitate de minimum 50 de rasteluri/ container – vor fi instalate în cursul anului următor pe str. Petuniei nr.7, str. Iazului (vis-a-vis de Ciocârliei nr.1), str. Rapsodiei nr.12, Str. Alverna nr. 61 și la Parking Fabricii”, a scris Emil Boc pe o rețea de socializare.

Reamintim că la jumătatea lunii mai, edilul a anunțat că până la sfârșitul anului 2022 nu va mai rămâne în picioare niciun garaj ilegal în cartierele Clujului.

Citește și: Adevărații eroi de lângă noi. Medicii care se bat zi de zi pentru viața copiilor au sărbătorit Ziua Mondială a Prematurității

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here