În urmă cu câteva luni, deputatul AUR clujean, Alin Coleșa, a încercat o mini-revoltă în Camera Deputaților. La dezbaterea unei legi privitoare la prevenirea separării copilului de familie, mai mulți deputați AUR au încercat să boicoteze discuțiile privitoare la amendamentele legii.

Printre ei s-a aflat și clujeanul Coleșa care, alături de alți 5 colegi de partid au fost sancționați. În privința lui Coleșa s-a dispus reducerea indemnizaţiei cu 50% pentru o perioadă de 6 luni, dar și reducerea duratei luării de cuvânt la 10 secunde/intervenţie pe o perioadă de 3 luni în cadrul şedinţelor Camerei Deputaţilor.

Însă, deputatul a deschis un proces în cere anularea sancțiunilor.

”Noi am fost împotriva legii, dar până să ajungă la Camera Deputațlor, am chemat reprezentanți ai societății civile să vină la ședințele din comisii. Noi le trimiteam invitații să poată veni. Au fost câteva situații în care ședințele au fost întrerupte de atacuri și injurii. erau scandaluri mici. În acest context, ei, partidele de la putere, pierdeau capital politic și au anulat orice dezbatere. Au anunțat ședințe suplimentare, votau pe Whatsapp, lucru total ilegal.

Am făcut un mic protest în plenul Camerei Deputaților. Am ținut fiecare în mână câte o foaie A3, am blocat microfonul, unul dintre colegii meu a ocupat scaunele de la prezidiu. Iar eu am scos un monitor din priză pe care se afișează textul citit de președintele de ședință. Am fost sancționat abuziv. Regulamentul dispune o serie de sancțiuni, iar mie mi s-a aplicat pedeapsa maximă. Suntem 6 colegi de la AUR în această situație”, declară Ilie Coleșa pentru Gazeta de Cluj.

În cadrul procesului, reprezentanții Camerei Deputaților spun că ”aplicarea unor sancţiuni domnului deputat Coleșa Ilie Alin nu constituie un act administrativ unilateral cu caracter individual, astfel cum este acesta definit de prevederile art. 2 alin. 1 lit. c din Legea nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare, ci aparţine categoriei actelor juridice specifice, adoptate în exercitarea prerogativelor constituţionale şi regulamentare ale autorităţii legiuitoare, fiind actul juridic concret de aplicare a Regulamentului Camerei Deputaţilor în ceea ce priveşte conduita şi disciplina parlamentară”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.