Un deținut de la Penitenciarul Gherla a încercat să se sinucidă prin spânzurare, cu un şiret din material textil în baia camerei de deţinere, pe 11 februarie, cu ocazia servirii mesei de prânz.

La faţa locului s-au deplasat imediat personalul medical, personal sosit în sprijin, şeful de tură, membrii EOS şi au început manevrele de resuscitare, timp în care şeful de tură a apelat numărul de urgență 112. În acelaşi timp, efectivul de deţinuţi a fost relocat la altă camera şi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Ulterior au fost prezentaţi la cabinetul medical unde s-a constatat că nu prezentau urme de violenţă. În jurul orei 12.40, echipajul din cadrul Serviciului de Ambulanţă Gherla a preluat manevrele de resuscitare. Deținutul a fost stabilizat, iar apoi a fost transportat la Unitatea Primiri Urgenţe Cluj-Napoca, unde a rămas internat în cadrul secţiei de terapie intensivă. Ulterior a fost transferat la Spitalul Municipal Dej, unde se află şi în prezent.

Conform procedurilor în vigoare, o echipă din cadrul Poliţiei Municipiului Gherla – Serviciul Criminalistic, s-a prezentat la faţa locului, în jurul orei 14.55, în vederea efectuării de cercetări. După finalizarea procedurilor, au dat acordul pentru repopularea camerei de deţinere, scrie gherlainfo.ro.

Au fost informați despre cele întâmplate judecătorul de supraveghere al privării de libertate şi aparţinătorii deţinutului.

Acesta se afla sub tratament medicamentos conform patologiei sale. Ultiam dată a fost consultat pe 9 februarie, când avea o atitudine bună şi cooperantă, fără a fi identificate riscuri majore, sens în care nu s-au impus alte măsuri de protecţie.

„Conducerea Penitenciarului Gherla ]şi exprimă regretul pentru astfel de evenimente şi menţine o strânsă comunicare cu membrii familiei deţinutului, oferindu-le toate informaţiile necesare”, a mai transmis instituția.

Citește și: Clujenii sunt terorizați de mafia biletelor! A acaparat aparatele de reciclare cu recompensă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.