Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) din Cluj, denumit pompos, a eșuat să aducă schimbarea dorită, în ciuda promisiunilor. Mirosul emanat din noua groapă de gunoi, amplasată la Pata Rât, deranjează clujenii și devine tot mai insuportabil în timpul caniculei.

Locuitorii orașului se plâng că în mai multe zone, cum ar fi Mărăști, Someșeni, Gheorgheni și Apahida, aerul este îmbibat de mirosul dezagreabil al gunoiului. Noua rampă de gunoi, gestionată de Consiliul Județean și Supercom, pare să scape de sub control în aceste zile toride.

„Trăim în zona Mărăști și mirosul de gunoi se răspândește în mod insuportabil în toată regiunea. Aveți vreo informație despre această situație? Oraș de cinci stele! Suntem nevoiți să ținem geamurile închise din cauza acestui miros dezgustător. În zona IRA, mirosul este și mai intens”, a întrebat un rezident exasperat.

Întrebarea care persistă este de ce s-a ales ca acest centru să fie construit în apropierea orașului, în loc să fie găsit un teren neocupat pentru amenajare, scrie știridecluj.ro.

Revenind la procesul de construcție, lucrările pentru acest centru au durat peste 10 ani, începând sub conducerea lui Alin Tișe, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, și fiind finalizate în timpul mandatului său.

Dat fiind că județul este complet controlat de PNL, nimeni din cadrul Agenției de Protecție a Mediului nu pare să aibă curajul să efectueze verificări. În contextul locuințelor aflate la câțiva kilometri distanță, apare întrebarea legitimă: „Cum s-a obținut acordul de mediu?”

Citește și: Numărătoare inversă de 7 milioane euro pentru mall-ul de la Expo Transilvania

2 COMENTARII

  1. Datorită clasei politice corupte și ineficiente, noi românii, plătim zilnic la bugetul U.E. suma de 160.000 Euro, amendă pentru că politicienii nu au rezolvat problema gropilor ecologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here