Deși e toiul nopții în SUA, și la această oră continuă acolo discuțiile televizate despre dezbaterea prezidențială Biden-Trump. De această dată părerile nu mai sunt împărțite, absolut toți comentatorii se declară șocați de starea precară de sănătate mentală a lui Biden, ce n-a putut fi escamotată nici prin dopajul intens la care a fost supus președintele SUA în ultimele zile. Desigur că e mult fariseism în expunerile analiștilor, întreaga planetă știe demult că Biden e praf, a fost doar ”ținut în fereastră” în ultimii ani spre a face posibilă conducerea subterană, samavolnică și iresponsabilă a țării lor, din păcate și a întregii lumi euroatlantice.

În ce mă privește, am considerat că, dacă aceasta dezbatere totuși va avea loc, ea nu va avea decât scopul precis de a forța eliminarea lui Biden din candidatură, dar printr-o decizie personală a acestuia, spre a nu distruge așa-zisa unitate (inexistentă!) a Partidului Democrat. Iar în ultimele 3 ore, într-adevăr, doar despre asta se discută în platourile televiziunilor și-n mediul online de peste ocean. Trump și echipa lui au dedus acest lucru, iar evoluția acestuia a fost rezervată, fără ruperi de ritm sau afirmații dure, acesta a lăsat impresia că-l conduce pe Biden în mod lin pe drumul către cimitirul politicii americane.

Chiar nu am ce detalii cu conținut (geo)politic să comentez în urma dezbaterii, faptul că Trump a anunțat că Ucraina va fi învinsă în război nu e o știre, a tot spus-o în mod repetat. În ceea ce privește chestiunile de formă, aici Biden a marcat o premieră, prin faptul c-a ațipit în picioare, după doar 10 minute de la începerea dialogului cu Trump. Faptul că s-a bâlbâit și a pierdut de câteva ori șirul vorbelor sale nu e noutate, și nici că a fost nevoie la finalul dezbaterii, cu luminile rapid stinse în platou, ca soția sa să vină să-l culeagă (la propriu!) de pe scenă. O noutate ar fi că CNN, organizatorul dezbaterii și entitatea media ce a cenzurat mereu gafele și bâlbele lui Biden din ultimii ani, de această dată a început să tragă cu tunurile în președintele statului lor, comentatorii postului tv prefăcându-se a fi șocați de starea precară a favoritului lor de până azi, și cerând, de urgență, eliminarea acestuia din candidatură. Nu-i surpriză nici asta, pentru cei care știm că în spatele CNN stau oamenii lui Obama, porcesc a fost însă faptul că un cor de vreo 10 invitați în platou a invocat intervenția urgentă atenție, a cuplului Barack-Michelle, ce trebuie să-l trimită rapid acasă pe Biden, la braț cu soția sa. Elocvent e și sondajul publicat acum de CNN, nefalsificat de această dată, unde indică scorul de 67% la 33% în favoarea lui Trump. Problema CNN e că tot acest cor de propagandiști deghizați în jurnaliști susțineau până ieri că Biden e potrivit să conducă SUA și după 2024, iar locul lui Trump e-n închisoare. Trebuie să pricepeți astfel, cu dovezi, că această așa-zisă dezbatere n-a fost decât o ultimă capcană spre a-l aduce pe Biden&Company în postura de a nu mai putea refuza retragerea din candidatură. Curat-murdar, cum se zice la noi, dar nimic surprinzător, în condițiile în care mizeria politicii americane a devenit un loc comun deja cam pentru toți locuitorii informați ai planetei.

Trebuie să ne fie milă așadar de America, inclusiv prin prisma intereselor noastre de colonie total pilotată de la Washington, dar tot din această viziune e momentul să fim cutremurați înțelegând cine anume îi comandă pe politicienii noștri și ne decide soarta …

Cozmin Gusa solidnews.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.