DIICOT a dezvăluit că, timp de trei ani, a monitorizat îndeaproape activitatea a două companii din domeniul jocurilor de noroc, acuzate de fraude la aparatele de păcănele.

Companiile vizate sunt Automatic Leisure and Gaming SRL și Intergalaxi, iar investigațiile au inclus percheziții extinse în locațiile lor din Caraș-Severin, Timiș și București.

Conform surselor, DIICOT a identificat o schemă piramidală complexă, în care agenții din sălile de joc primeau remunerații minime, iar profiturile ajungeau în vârful ierarhiei, inclusiv la nivelul managementului. Ancheta dezvăluie că jackpot-urile erau câștigate la comandă de către organizatorii fraudelor, iar practica se desfășura cu succes în special la aparatele vechi, care permit manipularea și care urmează să fie retrase de la funcționare după 1 ianuarie 2024.

Sursele dezvăluie că implicarea în aceste fraude a avut loc în timp ce Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) nu a depistat nicio abatere. În special, se arată că ONJN ar fi acordat dispensă pentru funcționarea aparatelor vechi până la începutul anului 2024. În această privință, anchetatorii au subliniat că fraudarea a fost facilitată de aparatul legislativ și de autoritățile de supraveghere, conform playresponsibly.ro.

O atenție deosebită se îndreaptă către o angajată a ONJN, Nadia Deliman, șefa de zonă responsabilă de patru județe, printre care și Timișoara. Deliman este suspectată de practici neetice și de urmărirea intereselor de familie, având legături familiale și prietenii în sfera financiară și guvernamentală. Cu soțul său lucrând la ANAF (Administrația Națională a Finanțelor Publice), iar prietenii la înalt nivel în ONJN, se ridică întrebări cu privire la influența exercitată asupra activităților de supraveghere.

Anchetatorii au subliniat că aceste acțiuni ilegale au fost posibile și din cauza unor colaborări neclare între agenții economici și reprezentanții instituțiilor de control. În cursul investigațiilor, s-a descoperit că și firmele de monitorizare, precum Unigens din București, au fost implicate în aceste practici ilegale.

Situația complicată din Vestul Țării relevă deficiențe sistemice în reglementările privind jocurile de noroc și supravegherea acestora, iar dezvăluirile DIICOT aruncă o lumină asupra nevoii urgente de reforme în acest domeniu. Pe viitor, se așteaptă dezvăluiri suplimentare cu privire la implicarea unor oficiali cheie în acest scandal și la eventualele consecințe juridice și disciplinare.

Citește și: Fostul șef al Poliției Economice din Cluj și-a recunoscut vinovăția la DNA, după ce a apărut în dosarul ISCTR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.