Săptămâna trecută am adus la lumină conexiunile în lumea afacerilor a „Dinastiei” Cîmpean, iar de data aceasta urmează să mai adăugăm „un strat” de informații care îi aduce în prim-plan și pe tovarășii lor, incluși în mai multe afaceri, evident, tot cu bani publici. 

După cum am menționat în precedenta noastră relatare, soția lui Paul Cîmpean, șeful Direcției de Asistență Socială și Medicală din Cluj-Napoca, Cîmpean Irina, deține firma UTOPIC CAFE SRL. Această companie se află în comuna Florești, strada Pădurii nr. 32, etajul 4, ap. 15. Informații suplimentare arată că anterior, Cîmpean Irina a avut ca asociat pe Cuc Beniamin Filon, care, în prezent, deține firma Betaleel Ben

Firma, care se ocupă cu activități de consultanță pentru afaceri și management a avut o cifră de afaceri în 2022 de peste 144.000 de lei și un profit net de 13,2 mii de lei. Un lucru important de menționat este faptul că firma condusă de Cuc Beniamin-Filon construiește ansamblul „Casa Noastră” în Jucu. 

Mai exact, planul este de a construi nouă case. Totodată, BETALEEL BEN SRL a fost firma care a livrat, cui credeți, Direcției de Asistență Socială și Medicală din Cluj-Napoca mai multe cărți la prețuri începând de la 7 lei și ajungând până la suma de 150 de lei. Să nu uităm că tot cu Direcția de Asistență Socială, firma Betaleel Ben a câștigat contractul de peste 19.000 de lei pentru achiziția a 550 de ghiozdane destinate copiilor din familii defavorizate. A avut grijă Paulică să ofere contractele la cine trebuie, nu? 

Afaceriștii din bloc cu firme de apartament 

O altă piesă a puzzle-ului este Tanțău Beniamin, care, deloc surprinzător, nu se află departe de „dinastia” Cîmpean. Deținând firma SC Tantau Arhitecture SRL, Tanțău Beniamin pare să fie „abonat” într-un fel sau altul la Direcția de Asistență Socială și Medicală din Cluj-Napoca, controlată de Paul Cîmpean, frățiorul marelui secretar de stat, care și-a vârât nasul în punguța cu bani de la Primăria administrată de Boc.

De ce spunem asta? Foarte simplu: Tantau Arhitecture SRL s-a „oferit” să livreze mobilier Direcției de Asistență Socială și Medicală (DASM) din Cluj-Napoca. Cine să fie desenat proiectul? Clar, Beniamin Tanțău. Firma la care este administrator Tanțău Beniamin a avut în 2022 o cifră de afaceri de 45 de mii de lei și un profit net de 17 mii de lei, totul cu un singur angajat.  În anul în care a avut contract cu DASM, mai exact în 2017, cifra de afaceri a fost de 135 de mii de lei, cu un profit net de 56 de mii de lei.

Tot așa, Tanțău Beniamin, prin firma sa, a cerut construirea unui imobil de locuințe colective 2D+P+2E+Er (conf PUZ aprobat prin HCL). Un lucru ciudat care ne-a atras atenția este că unele firme, controlate și administrate de familia Cîmpean și prietenii își au sediul în același loc, mai exact pe strada Pădurii, în Florești, la nr.32. Despre care firme este vorba? Stimabilul Filon a trecut firma Minus Gluten SRL pe aceeași adresă la etajul 4, apartamentul nr.16, iar ca obiect de activitate avem fabricarea altor produse alimentare. La fel, regăsim un singur angajat. 

La ce apartament a fost trecută firma doamnei Cîmpean, soția lui Paul Cîmpean? La apartamentul cu numărul 15, pe aceeași stradă: Pădurii, din Florești. Mergem mai departe și vorbim despre ZEBRA COPY CENTER, care are ca asociat pe Cuc Beniamin Filon, iar sediul firmei se regăsește, evident, pe aceeași stradă, doar că la apartamentul nr.1. 

De asemenea, descoperim că și alt asociat al „dinastiei” Cîmpean își face „veacul” pe aceeași stradă. Mai exact este vorba despre Luca Florin care conduce firma DINAMIC CONSTRUCT BILD SRL, adresa fiind, clar: str. Pădurii 32, ap. 10. Firma se ocupă cu activități de arhitectură, iar în 2022 a avut o cifră de afaceri de peste 200.000 de lei și un profit de 128.574 de lei. 

Și cum moda se dă mai departe, tot cu un angajat și-au făcut bănuții. Să presupunem că angajații firmelor despre care am vorbit fac chefuri la etajul 4? Nu pare puțin ciudat că toți se cunosc între ei și-au preluat un etaj pentru firmele lor? Întrebăm și noi, ca niște simplii jurnaliști.  Este de admirat faptul că prietenii familiei Cîmpean și-au făcut „cuib” în Florești și fac afaceri de acolo, cot la cot. 

Și firma condusă de Luca Florin, care este asociat la UTOPIC Cafe, apare pe site-ul primăriei, unde i-a fost autorizată executarea lucrărilor de construire pentru intrarea în legalitate a unui imobil de pe Strada Dunării, nr.172E. Investiția de bază s-a ridicat la suma de 162.000 de lei.

Absențe notabile în declarațiile de avere ale celor doi „domni” Cîmpean

Atât Paul Cîmpean, cât și Ovidiu Cîmpean par să fi uitat să-și evidențieze corect afacerile în momentul completării declarațiilor de avere, lucru ce nu ne-a luat prin surprindere. 

Firma AIPO CONSULTANCY & MANAGEMENT SRL este o absență notabilă din declarația de avere a lui Paul Cîmpean. Tot ce regăsim în acele informații trecute de soțul Irinei Cîmpean este faptul că stimabila doamnă are venituri salariale de aproape 20.000 de lei de la Allsys Energy din București. Mai mult, nu apare nici firma UTOPIC CAFE SRL în declarațiile de avere. 

Aceste omisiuni din declarații nu par a fi un simplu incident regretabil, că au uitat să noteze, ci mai degrabă, posibil, le-au ascuns pentru a nu ieși așa tare în evidență, dacă tot grupul lor se adună în Florești, pe strada Pădurii, nr. 32. 

Doamna Irina Cîmpean, după cum am mai spus, deține poziția de conducere în două companii, respectiv AIPO CONSULTANCY & MANAGEMENT SRL și UTOPIC CAFE SRL. AIPO, înființată în 2022, nu figurează în declarația de avere a doamnei Cîmpean, dar este menționată în declarația de interese a soțului său. În schimb, UTOPIC CAFE SRL nu este menționată deloc, fie din neglijență, fie intenționat.

Mai este de remarcat că, în ciuda faptului că firma AIPO se concentrează pe consultanță în afaceri și management, a obținut un contract de prestări servicii în valoare de 15.000 de lei la Liceul Teoretic Eugen Pora din Cluj-Napoca. Această situație pare surprinzătoare, având în vedere absența experienței anterioare în acest domeniu și faptul că firma nu poate să se specializeze în alt domeniu, având întreaga familie dedicată consultanței. Despre AIPO CONSULTANCY & MANAGEMENT SRL se poate menționa că, deși nu are angajați, înregistrată în 2022, a înregistrat o cifră de afaceri de peste 35.000 de lei și un profit net de 27.969 de lei, concentrându-se pe consultanță în afaceri și management.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.