Lista coaliției pentru alegerile parlamentare este una tip ”fermoar”, adică un candidat liberal urmat de unul PSD-ist. Printre ei se regăsesc și clujenii Vasile Dîncu (PSD) și Daniel Buda (PNL).

Independentul care deschide lista ar putea fi, la propunerea PSD, Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene la București și absolventă a Facultății de Studii Europene din cadrul UBB Cluj. Alte nume de „independenți” vehiculate pentru prima poziție pe liste sunt Cristina Bâtlan, fondatorul Musette, canotoarea Elisabeta Lipă sau Oana Gheorghiu, membră fondatoare a Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă”.

Pe lista apărută astăzi se regăsec doi reprezentanți ai Clujului, pe locurile 8, respectiv 13. Este vorba de actualul senator PSD Cluj Vasile Dâncu, pe poziția a opta, și de președintele PNL Cluj, Daniel Buda, pe poziția a 13-a.

Din punct de vedere al eligibilității, Vasile Dâncu poate fi sigur de mandat, în timp ce Daniel Buda va continua în Parlamentul European dacă alianța PSD-PNL va obține peste 36-37% din voturi, lucru probabil dacă ținem cont că, înainte de anunțarea deciziei de a candida pe liste comune, PSD avea în sondaje între 29 și 30%, iar PNL, între 18 și 19%.    

Iată lista candidaților PSD-PNL la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, obținută de Știrile ProTV:

1. Independent
2. Mihai Tudose PSD
3. Rareș Bogdan PNL
4. Claudiu Manda PSD
5. Dan Motreanu PNL
6. Victor Negrescu PSD
7. (o femeie) PNL
8. Vasile Dâncu PSD
9. Sigfried Mureșan PNL
10. Maria Grapini PUSL (susținut de PSD)
11. (o femeie) PNL
12. Alexandru Rafila PSD
13. Daniel Buda PNL
14. Simona Bucura PSD
15. Dragoș Benea PSD
16. Vasile Blaga PNL
17. Titus Corlățean PSD
18. Gheorghe Cârciu PSD
19. Gheorghe Falcă PNL

Într-o declarație pentru televiziunea citată, Gabriel Andronache, liderul grupului PNL din Camera Deputaților, a explicat că ”lista referitoare la europarlamentare trebuie depusă până în jurul datei de 11 aprilie, iar pentru locale până la sfârșitul lunii martie.”

Reamintim că participă pe liste comune la europarlamentare, PNL și PSD vor fi adversari în alegerile locale, unde fiecare partid va avea propriii lor candidați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.