Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, cel mai mare producător local de medicamente, a spus că poate fabrica la cerere anumite medicamente şi în cantităţi specifice, la cererea autorităţilor, pentru a combate răspândirea noului coronavirus.

„Dacă autorităţile ne contactează putem fabrica ce doresc ele în ce cantitate doresc ele”, a spus Dragoş Damian, CEO al producătorului de medicamente Terapia Cluj, în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii de business ZF Live.

Cu toate acestea, întrebat dacă autorităţile l-au contactat pentru a-i cere să sporească producţia unui anumit medicament, Damian a spus, vineri, că nu.

„Este o întrebare bună şi raţională. Ne-o punem şi noi, dar nu ne-a pus-o nimeni dintre autorităţi. Noi ne-am oferit printr-un comunicat de presă ieri (n.red: joi), ca patronat al fabricilor de medicamente din România, să facem asta. Am oferit diferite soluţii”, a explicat Dragoş Damian.

În ţările europene în care epidemia s-a extins mai mult, guvernele au început să transmită diverse comenzi suplimentare pentru producătorii de medicamente şi de echipamente medicale, întrucât închiderea graniţelor limitează ţările la producătorii lor locali.

22 COMENTARII

 1. Pai nu aveti spirit comercial! Puteati sa va autosesizati si sa incercati sa gasiti un antivirul pentru acest Corona! Faceati milioane de euro dac reuseati! Trebuie incercat! Cine nu risca nu castiga!

 2. Poate va spun totuși să fabricați euthyrox! Se pare că e „pană” in toate farmaciile….daca au închis și nemții granițele….păcat că sunt atâția bolnavi care acum nu se mai tem de coronavirus ci de lipsa de euthyrox

  • Si eu am nevoie de Eutirox, 25mg.
   Deci ati avea vanzare la acest produs, fara sa cereti umbrela autoritatilor!
   Va doresc succes si dvs si noua, clientilor!

 3. Un nesimțit care gîndește cu încetinitorul. Dacă era oltean, pînă acum avea contracte de miliarde de euro! Să stai pe o asemenea afacere și să aștepți să te împingă cineva de la spate și să te mai și vaiți că nu ești băgat în seamă, înseamnă să fii prost de-a binelea. Așa credem noi! Dar serviciile au verificat unde trimite Clujul medicamentele? Poate că ieșirea ăstuia pe rețele este tocmai acoperirea adevărului sau scuza: trimite medicamentele în alte țări, pentru că n-am fost solicitat de români…

 4. cercetați un pic piața, eu am așteptat luna recută 28 de zile, într-o reședință de județ Metformin, mi s-a spus la farmacie că la viitoare prescripție (după 3 luni ) s-ar putea repeta situația.

 5. Eutirox de 25, 50 si 100
  Sunt foarte multe persoane care au nevoie de acest medicament, consider că interesul d- voastră in producerea lui ar fi de bun augur. Siofor, lipsește de pe piata farmaceutică. Mult succes in producerea lor

 6. Dau si eu cateva sugestii.. Tamiflu, Trombex, Caduet, Tandesar, Bisoblok, Aspirina Cardio, Galantamina, Stilnox, Rivotril, Seroxat, Plendil, Metoprolol… unele se mai gasesc prin farmacii deocamdata, dar peste o luna nu se stie ce va fi, iar bolnavii nu pot intrerupe brusc tratamentul.

 7. Sa fim seriosi! Luni de zile au fost pauze de aprovizionare in farmaciile de spital, din cauza lipsei productiei (pentru piata interna – parerea mea) a banalului Metoclopramid fiole, Fitomenadion, Adrenostazin, Etamsilat, Adrenalina, Aspatofort, Pentoxilfilin. Chiar si astazi, dintr-o comanda de 2000 file de Pentoxifilin am primit doar 50 fiole. Si vine sa ne spuna ca pot produce orice medicament! Dar asa da bine in presa, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here