Sistemele hidraulice sunt mecanisme a căror forțe le folosim în viața de zi cu zi, chiar dacă de multe ori nu ne dăm seama. Scaunul de birou utilizează un astfel de sistem, la fel și pompa de benzină de la mașină și lista de exemple poate continua la nesfârșit. Însă cum funcționează acest sistem și ce componente sunt vitale pentru performanța ridicată pot reprezenta aspecte greu de înțeles, în aparență. Adevărul este că forța hidraulică se crează conform principiilor fizicii din natură, omul încercând să le reproducă cu ajutorul distribuitoarelor hidraulice și a pompelor, elemente pe care le găsești pe sistemehidraulice.ro, într-o varietate de forme și dimensiuni.

Cum funcționează distribuitoarele hidraulice?

Distribuitoarele hidraulice sunt sisteme de control care reglează cantitatea de ulei și presiunea de transportare a acestuia către cilindrii de basculare în așa fel încât acțiunea de ridicare să se poată efectua în parametri optimi. În funcție de tipul de distribuitor, acestea au principii de funcționare diferite, ceea ce determină și modul în care pot fi utilizate ori utilajul la care pot fi aplicate. Aceste mecanisme sunt responsabile de deplasarea fluidului hidraulic în instalație, determinând fie deplasarea, fie oprirea pistoanelor sau a tijei hidraulice, în funcție de comanda dată.

Importanța distribuitorului hidraulic potrivit

Pe piață există nenumărate tipuri de distribuitoare hidraulice pentru a fi mai ușor de găsit o variantă compatibilă cu fiecare utilaj și a putea putea satisface o gamă cât mai largă de nevoi. Fiecare model se diferențiază prin capacitatea suportată, numărul de componente, modalitatea de utilizare sau tipul de utilaj la care se poate atașa, fie acesta fix sau mobil.

Cea mai concretă clasificare este însă cea făcută în funcție de componența distribuitoarelor, acestea putând fi:

  • Distribuitoare cu sertar;
  • Distribuitoare cu sferă;
  • Distribuitoare cu came;
  • Distribuitoare cu scaun.

Fiecare dintre acestea are o direcție clară de utilizare, însă cele cu sertar sunt cele mai versatile și des utilizate, datorită faptului că au un mecanism de funcționare simplificat și pot fi atașate la o varietate de sisteme hidraulice, atingând performanța maximă. Este important însă să ții cont de modalitatea de funcționare pentru că, la rândul lor, aceste distribuitoare pot fi:

  • mecanice;
  • pneumatice;
  • electrice.

Dacă aplicațiile pe care le desfășori sunt de mare amploare, ori prezintă caracter special, poți opta pentru distribuitoare cu două presiuni care îți vor permite conectarea utilajului la două sisteme de basculare. De asemenea, există și varianta de distribuitor modular, mecanice sau pneumatice, care pot atinge o presiune de până la 280 BAR, susținând distribuția a până la 150 litri de ulei pe minut, ceea ce te va ajuta să deplasezi încărcături de mare greutate.

Alege distribuitorul hidraulic ideal de la sistemehidraulice.ro

Pe site-ul sistemehidraulice.ro te așteaptă o gamă variată de distribuitoare clasificate după modalitatea de utilizare și direcția de acțiune. Toate acestea sunt realizate de către producători de renume din domeniu, precum Interpump (IPH) sau OMFB Hydraulics, care garantează calitate și performanță la cel mai înalt nivel.

Dacă întâmpini dificultăți în a lua o decizie cu privire la tipul de distribuitor potrivit pentru tine, poți cere ajutor din partea specialiștilor sistemehidraulice.ro prin intermediul serviciului gratuit de consultanță online. Cu doar câteva click-uri obții îndrumare și recomandări de achiziție în funcție de nevoile comunicate, în așa fel încât să îți fie cât mai ușor să găsești distribuitorul hidraulic potrivit.

Din momentul în care ai găsit varianta dorită, mai rămâne doar să depui o cerere de ofertă personalizată și să aștepți un reprezentant să-ți prezinte toate detaliile în așa fel încât să te bucuri de un raport cost-beneficii cât mai avantajos.

Descoperă avantajele puterii hidraulice în orice industrie cu sistemehidraulice.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.