Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj funcționează ilegal. Sediul instituției, situat într-o clădire istorică de pe Calea Dorobanților nr. 1, este vizat de o serie de lucrări de reabilitare, modificări interioare, recompartimentari și reparații, lucrări care nu au fost recepționate până la acest moment.

Astfel, angajații instituției își desfășoară activitatea pe șantierul deschis cu ocazia lucrărilor, fără vreun aviz de funcționare emis de municipalitate.

În urma unei solicitări privind liberul acces la informațiile de interes public formulate de reporterii Gazeta de Cluj, Primăria Cluj-Napoca a transmis că „lucrările sunt în curs de finalizare, nefiind încă recepționate. Aceste lucrări sunt în termenul contractual”.

În ceea ce privește existența avizului/autorizatiei de funcționare pentru acest spațiu, Primăria Cluj-Napoca a transmis următoarele: „Va comunicam ca instituția noastră nu a emis un astfel de document”.

Luna trecută, Gazeta de Cluj arăta cum clădirea monument istoric, în care își desfășoară activitatea DNA Cluj, a fost pe jumătate acoperită de bannerul impresionant care prezenta o reclamă pentru unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale ale anului – festivalul Untold. La scurt timp după apariția știrii bannerul publiciar a dispărut.

În anul 2015, Primăria Cluj-Napoca a dat în administrarea DNA Cluj clădirea de pe Calea Dorobanților nr. 1. Solicitarea a venit din partea Ancăi Mărincean, procurorul șef al DNA Cluj de la acea vreme, care susține că întâmpină dificultăți generate de spațiul insuficient în care își desfășoară activitatea. Tot atunci, municipalitatea a cheltuit peste 600.000 de lei pentru lucrări de reparații. În anul 2020 au început alte lucrări care vizează clădirea, însă nu au fost finalizate până în prezent.

UPDATE

La solicitarea reproterilor Gazeta de Cluj, DNA ST Cluj a transmis următoarele:

„Serviciul teritorial Cluj își desfășoară activitatea în imobilul în cauză în baza unor hotărâri ale Consiliului Local al Municipiului Cluj –Napoca, respectiv pe baza unor protocoale de dare în administrare încheiate între Municipiul Cluj-Napoca și D.N.A. – Serviciul teritorial Cluj.

Serviciul teritorial Cluj își desfășoară activitatea doar în anumite spații ale clădirii, care au fost reabilitate. Există avizele prevăzute de legislația în vigoare, respectiv aviz de la ISU. 

Recepționarea lucrărilor se va face de către proprietarul imobilului, Municipiul Cluj-Napoca, Serviciul teritorial Cluj neavând nicio atribuție în acest sens. 

Au fost luate toate măsurile necesare, atât de către constructor, cât și de către Serviciul teritorial Cluj pentru a preîntâmpina orice accident ca urmare a lucrărilor de reabilitare, spațiile unde se desfășoară activități de reabilitare fiind închise accesului publicului.

Până în prezent, nu a existat niciun eveniment în care să fie implicat vreun angajat al D.N.A. sau vizitator, ca urmare a lucrărilor de reabilitare.”

Citește și: DNA Cluj se leapădă de UNTOLD

6 COMENTARII

  1. dar de cand are nevoie DNA – o institutie publica, de aviz de functionare de la primarie? nu vand covrigi acolo, nu-s coafor, n-are de ce primaria sa le emita aviz de functionare.

  2. Cred ca cine a scris articolul, habar nu are pentru ce activitati emite primaria avize de functionare. Se emit pentru activitati comerciale. Iar la faza cu statul ilegal acolo, iarasi habar nu are. In intreb pe distinsul jurnalist, el cand isi face reparatii la locuinta si alege sa nu se mute de acolo pe timpul lucrarilor, inseamna ca sta ilegal in propria locuinta? ce gandire e asta?

  3. tot regateanul ii sef la dna clooj…deee nu s-a gasit un troglodit din zona a trebuit instalat un terchea -berchea din regat….in regat ii rezolvata problema coruptiei acuma au venit la clooj sa faca figuri… vasile -i nume de porcar… asee ca asteptati-va la porcarii… impreuna cu soldovenii de la secu clooj face treaba regateanul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.