Procurorii DNA Cluj au trimis în judecată doi oameni de afaceri care ar fi înregistrat în evidențele contabile a firmelor pe care le controlau o sumă fictivă de peste 20 de milioane de lei. .

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În perioada octombrie 2010 – februarie 2011, unul dintre inculpați, în calitatea menționată mai sus, ar fi dispus înregistrarea, în evidențele contabile ale societății pe care o administra, a unor cheltuieli în sumă totală de 20.050.292 lei, care nu au la bază operațiuni reale.
În demersul său, omul de afaceri ar fi beneficiat de ajutorul celuilalt inculpat care i-ar fi pus la dispoziție mai multe facturi fiscale fictive.
Ulterior, după achitarea acestora, același inculpat ar fi retras sumele de bani din contul bancar al societății pe care o administra și le-ar fi restituit în numerar omului de afaceri.
Această conduită a avut ca rezultat sustragerea de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat în sumă totală de 6.467.836,20 lei (reprezentând 2.587.134,48 lei impozit pe profit și 3.880.701,72 lei TVA).
În cauză, a fost dispusă instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor aparținând unuia dintre inculpați.
Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse.

7 COMENTARII

 1. Exact
  Ce stire de Ra–at e asta?
  cine sunt?
  Cine e procuratorul care i-a trimis?
  ce spun ei?
  mai trebuie sa puneti 10 lei taxa ca sa citim stiri de astea?
  Liviu Man e in vacanta si nu va mai controleaza mai epigonilor?
  Bineinteles ca o sa mi taiati comentariul ca altfel nu sunteti cocalari…..

  • Picky, in primul rand – fii mai omenos, apoi, trebuie sa stii ca daca inculpatii nu sunt persoane care ocupa functii publice datele lor personale sunt secretizate de instanta, mai ales in aceasta faza procesuala

 2. Dacă DNA a ajuns sa facă instrumenteze dosare de evaziune Fiscala de 4 mil euro e grav
  Las sa se ocupe Politia de astea , voi sa va luați de șmecherii cu calitate publica in special

 3. Confirmarea prefăcătoriei parchetelor grupului organizat la Cluj, unde sute de imobile par tranzacționate nelegal prin spălare de bani și evaziuni fiscale luate la cunoștinta organelor de cercetare penală, dar trecute cu vederea ori „protejate cu viclenie”, face ca plata procurată sa fie privită, ca FOLOASE NECUVENITE în Acord Global ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here