Astăzi a fost ultima zi pentru depunerea candidaturii pentru poziția de rector al Universității „Babeș-Bolyai”. Psihologul Daniel David şi teologul Ioan Chirilă sunt singurii care şi-au depus candidatura pentru funcţia de rector al Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, cea mai mare universitate din România, la alegerile care vor avea loc în 3 martie.

Potrivit unor surse, jocurile sunt deja făcute și se știe deja că viitorul rector al UBB va fi Daniel David. De asemenea, potrivit acelorlaşi surse, actuala conducere a UBB îl susține pe Daniel David.

„Vineri a expirat termenul de depunere a candidaturilor pentru funcţia de rector a UBB, la alegerile programate în data de 3 martie. Au fost înregistrate două candidaturi, a prorectorului cu cercetarea, Daniel David, şi a preşedintelui Senatului, Ioan Chirilă. Alegerea rectorului UBB se va face prin vot direct, universal, conform referendumului organizat în 20 iunie 2019. Peste 87% dintre persoanele care s-au prezentat atunci la vot au optat pentru alegerea viitorului rector prin vot direct, universal, în timp ce restul de aproximativ 12,4% s-au pronunţat pentru alegerea rectorului printr-un concurs public”, au spus reprezentanţii UBB.

Daniel David are 48 de ani şi este profesor la Departamentul de Psihologie Clinică şi Psihoterapie, iar Ioan Chirilă, 58 de ani, este cadru didactic titular la Facultatea de Teologie Ortodoxă.

Noul rector care va fi ales îl va înlocui în funcţie pe actualul rector Ioan Aurel Pop căruia îi încetează cel de-al doilea mandat. Acesta a fost ales pentru prima dată la conducerea UBB în luna martie 2012.

Ioan Aurel Pop este şi preşedintele Academiei Române.

UBB este cea mai mare universitate din România, având peste 45.000 de studenţi la toate liniile şi extensiile universitare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.