Sergiu Penciu şi-a obţinut doctoratul în inginerie de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca pe o temă sportivă. Titlul  lucrării este „Inginerie şi management în studii privind aspectele activităţilor sportive adaptate”. Lucrarea „de cercetare” prezintă elemente sportive, dar şi o prezentare a echipei de fotbal CFR 1907 Cluj, unde autorul este director de marketing. „Domnul acesta este deja doctor inginer în inginerie mecanică cu o lucrare despre…fotbal”, ne-a trimis un cititor o sesizare pe adresa redacţiei. Este vorba de Sergiu Penciu, directorul departamentului de sport al Transilvania Media Group (Look TV şi Transilvania Live), care şi-a obţinut lucrarea de doctorat în cadrul UTCN, fără să precizeze în antetul lucrării în cadrul cărei facultăţi deţine diploma de doctor. Deşi Sergiu Penciu arată pe CV-ul său că nu mai lucrează din anul 2011 la Clubul CFR 1907 Cluj şi că s-a transferat la posturile de televiziune deţinute de Arpad Paszkany, el încă apare pe site-ul clubului de fotbal la secţiunea „director de marketing.”

 

Definirea „Portarului Virtual”

Citatul de început al lucrării de doctorat este din Jean Paul Sartre: „Portarul de fotbal nu este un complex de sărituri acrobatice coordonate, ci este ştiinţă, ştiinţa de a determina unghiuri şi de a aplica unghiurile balonului rotund.” Şi de aici încolo a început ştiinţa, Sergiu Penciu considerând tacticile portarului ca fiind o ştiinţa inginerească de-a dreptul. Conducătorul de doctorat este Adrian Pâslă, din cadrul departamentului inginerie şi management.

„Obiectivul principal al tezei este definirea „Portarului Virtual” care să permită identificarea şi înregistrarea calităţilor sportivului, raportate la setul de valori de referinţă. În acest fel, se poate estima cât de bine va putea îndeplini un subiect rolul de portar şi cum să se construiască o structură de antrenament care să îmbunătăţească calităţile native”, este obiectivul tezei de doctorat după cum poate fi citit pe site-ul Universităţii Tehnice, utcluj.ro.

Sergiu Penciu prezintă în primul capitol, intitulat Istoricul activităţilor sportive adaptate: „Partea teoretică debutează cu o incursiune în domeniul A S A, prin prezentarea cadrului legislativ şi a noţiunilor generale privind egalitatea de şanse pentru persoanele cu dizabilităţi.”

 

Clubul de fotbal numărul unu din Romania până în anul 2016

În cel de-al doilea capitol, Declaraţia de la Salamanca, sunt prezentate următoarele elemente, conform  rezumatului postat pe site-ul utcluj.ro: „Obiectivul conferinţei de la Salamanca a fost educaţia pentru toţi, şi în baza acestuia, au fost examinate schimbările politice fundamentale, necesare promovării unei abordări integratoare a educaţiei, adică, pentru a permite şcolilor să se pună în slujba tuturor copiilor, şi în particular a celor cu cerinţe educaţionale speciale (CES). Conferinţa de la Salamanca s-a finalizat cu Declaraţia de la Salamanca şi, de asemenea cu un Cadru General de Acţiune.”

Al treilea capitol, Justificarea alegerii aplicaţiei pentru ASA, motivează: „Pentru studiul ASA s-a ales grupa cu diversitatea cea mai mare de aplicaţii şi pentru care s-au putut estima resursele necesare în vederea realizării cercetării. În situaţia sportivilor de performanţă, doar considerând cele 28 de ramuri olimpice putem defini peste 650 de situaţii de analiză. „Al patrulea capitol, intitulat Brandul CFR 1907 Cluj este legat de jobul doctorandului Sergiu Penciu: „Apreciată pentru cele 8 (opt) trofee câştigate în 5 ani de zile şi 3 prezenţe istorice în Champions League, CFR 1907 Cluj îşi propune să fie recunoscut pe plan internaţional ca fiind clubul de fotbal numărul unu din Romania până în anul 2016.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.