O elevă de 16 ani a reclamat că profesorul dr. Cosmin Vasile Lăuran, absolvent al Academiei Naționale de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj Napoca și doctor în teologie, a hărțuit-o sexual.

Adolescenta, în vârstă de 16 ani, i-a arătat mamei mesajele primite, iar aceasta a alertat imediat autoritățile. Polițiștii au fost sesizați pe data de 28 iunie, iar în urma investigațiilor, au identificat și reținut bărbatul de 47 de ani.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore pe data de 8 iulie, iar pe 9 iulie instanța a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Profesorul a fost plasat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.

În paralel, conducerea Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a anunțat retragerea binecuvântării profesorului Lăuran de a mai preda religie și muzică. Într-un comunicat de presă, episcopia a subliniat gravitatea situației și incompatibilitatea comportamentului acestuia cu valorile creștine și educaționale.

”Având în vedere situaţia gravă în care se află profesorul Cosmin Vasile Lăuran, care preda disciplina religie şi muzică la un liceu băimărean, aflat în arestul poliţiei, făcând subiectul unui dosar penal, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului a hotărât de îndată retragerea binecuvântării de a mai preda disciplina religie pentru totdeauna în instituţiile şcolare, precum şi de a mai dirija vreun cor bisericesc din cuprinsul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. Astfel de cazuri de gravă degradare umană sunt incompatibile cu calitatea de creştin şi nu au ce căuta în sfera educaţiei sau a bisericii,” se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.