Doi bărbați, cu vârste de 20 și 37 de ani au fost prinși la Cluj în timp ce încercau să comercializeze 12 kg de cocaină și peste o jumătate de kg de cannabis.

În dosarul care a fost făcut de polițiștii de la BCCO Brașov sub coordonarea procurorilor DIICOT Brașov a fost destructurat un grup infracțional organizat, format din 12 persoane, specializat în trafic de droguri de risc și de mare risc.

Dosarul a fost deschis în octombrie dar probarea activității infracționale a început în 9 aprilie, când a fost organizat un flagant, în Brașov, în urma căruia a fost prins un tânăr, de 17 ani, în timp ce vindea cannabis, cu 50 de lei pe gram. Asupra lui, în urma controlului corporal, au fost gasite 12 plicuri cu droguri, aproximativ 10 grame, și 450 de lei, bani susceptibili a proveni din vânzarea de droguri. Au mai fost depistați alți doi tineri, de 17 și 18 ani, care aveau asupra lor diverse cantități de cannabis.

În aceeași zi, polițiștii și procurorii au efectuat 5 percheziții domiciliare în Brașov, la cei trei tineri, dar și la alți doi, care aveau legătură în cauză. Toți cinci au fost reținuți pentru 24 de ore și cercetați sub control judiciar.

În cursul zilei următoare, au fost efectuate alte 3 percheziții domiciliare în Dâmbovița și două în Capitală la alți membri ai grupării. La locuința din București a unuia dintre ei, un bărbat de 28 de ani, au fost găsite aproximativ 270 de grame de cannabis și 21.000 de lei, bani susceptibili a proveni din vânzarea de droguri. Acesta a fost reținut, iar ulterior, Tribunalul Brașov a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Două săptămâni mai târziu, pe raza județului Cluj, au fost prinși în flagrant doi bărbați, unul de 37 de ani și altul de 20, care ar fi introdus în țară, prin intermediul unei firme de transport persoane, 300 de grame de cannabis, 500 de grame de rezină de cannabis și 12 kilograme de cocaină, droguri aduse din Barcelona, care ar fi urmat să ajungă pe piața brașoveană. Investigațiile au continuat cu percheziții la locuințele din Brașov ale celor doi, unde au mai fost găsite aproximativ 50 de grame de cannabis și un gram de cristale de metamfetamină.

Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă pe numele lor, de către Tribunalul Brașov, arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here