Doi bărbați au scăpat basma-curată după ce au spânzurat câinele unei femei din localitatea clujeană Luncani. Gestul de cruzime fără margini a rămas nepedepsit, deoarece magistrații de la Judecătoria Turda au dispus încetarea procesului penal deschis împotriva celor doi pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept, pe motiv că a intervenit prescripția răspunderii penale.

Potrivit rechizitoriului, la data de 7 noiembrie 2020, unul dintre bărbați l-a instigat pe celălalt să intre în curtea vecinilor, unde a ucis câinele prin asfixiere mecanică, cu o sfoară. Proprietara câinelui a descoperit că patrupedul fusese omorât în momentul în care au vrut să-l hrănească.

Femeia a constatat faptul că animalul a fost ucis prin spânzurare, fiind folosită aţă textilă pentru baloţi, iar cadavrul acestuia se afla pe sol, într-un grajd, având în jurul gâtului înfăşurată acea frânghie. După cele constatate, a sunat la poliţie.

Proprietara câinelui bănuia că autorul faptei este chiar vecinul său. Astfel, s-a dus la concubina acestuia pentru a bea o cafea, moment în care i-a relatat că a fost sunată de către organele de poliţie care i-au spus că au găsit amprente pe aţa cu care a fost spânzurat patrupedul. Femeia i-a spus acest lucru, pentru a o determina pe concubina vecinului său să recunoască comiterea faptei.

A doua zi, bărbatul care a ucis câinele l-a rugat pe soțul femeii să o determine pe aceasta să-și retragă plângerea pentru a nu-i face probleme: „Mă, zi-i la aia a ta să îşi retragă plângerea pentru că eu am spânzurat câinele, fiind beat şi am avut boală pe el”.

Cu toate că cei doi bărbați au recunoscut comiterea faptei și în fața instanței, magistrații de la Judecătoria Turda au dispus încetarea procesului, pe motiv că a intervenit prescripția răspunderii penale. Singurul „sancționat” în urma evenimentului a fost bărbatul care ucis câinele, fiind obligat să plătească 1500 de lei femeii, cu titlu de daune morale. Astfel, doi oameni care nu au fost atinși de niciun sentiment în momentul în care au decis că animalul trebuie să moară și au fost capabili să-l spânzure, au fost lăsați în liberate de instanță, fără să suporte consecințele faptei săvârșite.

„Câinele ucis de inculpat aparținea persoanei vătămate și făcea parte, propriu-zis, din familia acesteia, astfel cum rezultă și din proces-verbal de cercetarea locului faptei şi planşa fotografică. Aşa cum s-a arătat mai sus, instanţa constată că persoana vătămată s-a constituit parte civilă doar împotriva inculpatului – autorul faptei de uciderea animalului, iar partea civilă a precizat doar o sumă globală de 3.000 lei cu titlu de daune morale şi materiale, dar fără a defalca aceste daune, deşi a fost legal citată cu menţiunea că are obligaţia să propună probe pentru dovedirea pretenţiilor formulate. Având în vedere că partea civilă nu a depus dovezi din care să rezulte valoarea prejudiciului material suferit în cauză, instanţa se va pronunţa doar asupra daunelor morale. Sub acest aspect, fără a nega ori diminua gravitatea conduitei inculpatului, corelativ cu consecințele acestei conduite asupra psihicului și stării emoționale ale părții civile, instanța apreciază că suma de 1.500 de lei este suficientă pentru acoperirea prejudiciului moral suferit de partea civilă.”, a motivat instanța.

Citește și: Bătaie la Centrul de Transfuzie Cluj! Contabila șefă a fost aruncată printr-o ușă de sticlă

1 COMENTARIU

  1. Comedie pură ca și in filmele cu Stan și Bran ! Amprente de pe funie ? L-au făcut pe suspect să vorbescă aruncându-i momeala pe care au halito fără să clipească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.