Doi tineri din Apahida au violat o minoră și au scăpat cu o condamnare de 4 luni sub supraveghere și plata a 1.000 de euro, cu titlu de daune morale către victimă. Mai mult, violul a fost filmat cu telefonul mobil de un prieten de-al lor care a scăpat de condamnare pentru că procurorii l-au luat încadrat ca martor.

În primăvara acestui an, judecătorul Lucian Buta de la Judecătoria Cluj-Napoca a dat o sentință într-un dosar de viol. Chiar dacă, ținând cont că victima este minoră și a fost filmată cu telefonul în timp ce doi băieți au violat-o, pedepsele date au fost extrem de mici: ”măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 4 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de viol prev. de art. 218 al 1, al 3 lit. c, f Cp cu aplic art. 113 al 2 Cp, art. 5 Cp şi art. 375 Cpp. Încredinţează asistarea Serviciului de Probaţiune Cluj”.

Mai mult, scenele cumplite la care a fost supusă fata au fost filmate de un al treilea băiat, prieten cu autorii violului, dar care a scăpat de dosar pentru că procurorii l-au încadrat ca martor în dosar.

Sentința dată de instanța de fond nu este definitivă, ea judecându-se acum la Curtea de Apel Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.