Vlad Mornea si Traian Onuc

Doi țepari notorii din Cluj au vrut să își mute procesele din instanțele locale, dar judecătorii le-au respins cererile de strămutare.

Este vorba despre Vlad Mornea și Traian Onuc.

Afaceri la cheie

Mornea este acuzat de de înșelăciune iar dosarul se judecă la Judecătoria Cluj-Napoca. 

Cele 18 părți civile susțin că i-au dat lui Mornea diverse sume de bani, iar apoi nu i-au mai primit înapoi, fiind ”țepuiți”, a transmis turdanews.net

Tânărul de 35 de ani din Câmpia Turzii, Vlad Mornea, a fost arestat preventiv pentru 15 zile, după ce în data de 1 august 2022 a fost reținut de polițiștii care au efectuat o descindere la Luncani, acolo unde era cel acuzat că a înșelat mai multe persoane, cu diverse sume de bani.

După ce a fost reținut de polițiști, Vlad Mornea a primit arestare preventivă succesivă, din partea instanței clujene.

Escrocul avea mai multe metode, prin care a reușit să sustragă suma de un milion de euro. Una dintre ele este aceea că cerea bani cu împrumut apropiaților și prietenilor, dar nu le înapoia sumele cerute.

O altă tactică, pe care o folosea pentru companii, era de a cere bani pentru a-și deschide o presupusă afacere sau pentru a investi. În plus, cererea și obiecte scumpe, precum telefoane mobile, pe care nu le plătea niciodată. 

Țepe imobiliare

Onuc este acuzat că a dat un număr impresionant de țepe imobiliare. Chiar în timp ce era judecat pentru înșelăciune, el a fost arestat de două ori pentru același timp de infracțiune.

Ultimul mandat de arestare emis pe numele lui a fost emis luna trecută. Acest lucru se întâmplă în situația în care el este deja arestat într-o altă cauză similară de înșelăciune imobiliară.

„În data de 20 aprilie a.c., în urma activităților de cercetare efectuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au fost dispuse măsuri preventive față de doi bărbați cu vârste de 37 și 63 de ani, din Cluj-Napoca, cercetați într-un dosar penal ce vizează fapte de înșelăciune.

Din cercetări a reieșit faptul că în perioada octombrie 2022 – ianuarie 2023, cei doi bărbați, împreună cu un altul de 58 ani, ar fi încercat să inducă în eroare un număr de 19 de persoane, cu care ar fi discutat telefonic și personal, prezentându-le ca adevărate împrejurările mincinoase referitoare la o ofertă de vânzare a unor apartamente din Cluj-Napoca, deși nu exista posibilitatea materială și juridică pentru a fi transferat un astfel de drept de proprietate.

Aceștia ar fi folosit nume false și calități mincinoase, însă persoanele vătămate nu au remis sume de bani.

Totodată, cei doi bărbați de 37 și 63 de ani ar fi indus și menținut în eroare două persoane, cu scopul de a obține foloase patrimoniale, ca urmare a încheierii unui antecontract de vânzare-cumpărare, cu referire la un apartament din Cluj-Napoca, deși nu exista posibilitatea materială și juridică pentru a fi transferat un astfel de drept de proprietate.

În acest caz, a fost creat un prejudiciu de 15.000 de euro, reprezentând suma remisă bărbatului în vârstă de 37 de ani.

În urma activităților investigative și a probatoriului administrat în cauză, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de bărbatul în vârstă de 63 de ani.

Totodată, față de bărbatul în vârstă de 37 de ani a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, acesta aflându-se arestat într-o altă cauză.

Ulterior, față de bărbatul în vârstă de 63 de ani a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, a anuntat IPJ Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.