Până ca judecătorul Cristi Danileț să ajungă să lucreze la Curtea Constituțională a României, potrivit propunerii USR, dosarul magistratului clujean în care contestă demiterea din funcție a fost trimis la această instanță, conform unei decizii a Curții de Apel Cluj.

”Respinge excepţia de tardivitate. Respinge cererea de chemare în judecată precizată şi completată. Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Dispune sesizarea Curţii Constituţionale cu neconstituţionalitatea dispoziţiilor art. 62 al. 2 şi art. 62 al. 1 lit.e) ambele din Legea nr. 303/2004 şi art. 51 al. 1 din Legea nr. 317/2004. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare pentru cererea de suspendare. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare pentru cererea de anulare. Recursurile se pot depune, sub sancţiunea nulităţii, la Curtea de Apel Cluj. Pronunţată în 13.04.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei.
Document: Încheiere de şedinţă  111/2022  13.04.2022”, arată soluția pe scurt a instanței clujene.

Ieri, USR a decis să îl propună pe judecătorul clujean pentru Curtea Constituțională

”Judecătorul Cristi Danileț este propunerea USR pentru Curtea Constituțională. Este judecătorul care a luptat neîncetat pentru independența Justiției și a rezistat în fața presiunilor și abuzurilor venite din partea unui sistem care vrea să controleze justiția. CCR are nevoie de un judecător liber, independent și proeuropean, nu de Valer Dorneanu, omul propagandei Sputnik. USR consideră că omul cel mai potrivit pentru a apăra ordinea constituțională, democrația, separarea puterilor în stat, libertatea cuvântului, independența Justiției este Cristi Danileț”, arată propunerea partidului.

Pe 13 decembrie 2021, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ, de la Tribunalul Cluj, pentru manifestări pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare. Danileţ susţine că excluderea sa din magistratură a fost decisă de CSM pentru două filmuleţe publicate pe Tik Tok, care nu au legătură cu justiţia şi profesia de magistrat, ci se referă la viaţa privată.

Chiar dacă imaginile nu aveau nimic compromițător, CSM și Inspecția Judiciară au considerat că prin postările respective se aduce atingere imaginii magistraților. Însă, excluderea magistratului din funcție arată mai mult ca o răfuială și o reglare de conturi din interiorul castei magistraților.

Procesele pe această temă ale judecătorului Danileț au mai fost judecate de magistrații din Alba Iulia, care nu i-au dat câștig de cauză.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here