Cel mai recent studiu din piața muncii, arată că elementul determinant în alegerea locurilor de muncă pe care în prezent le ocupă angajații din România nu este reprezentat de partea financiară.

Mai mult, un alt scenariu acoperit de cercetare se referă la situațiile ipotetice, în care aceștia ar avea posibilitatea de a-și alege jobul fără ca factori externi, precum nevoia urgentă de a avea un venit, presiunea familiei ori lipsa de experiență, să intervină în vreun fel. Nici în acest scenariu factorul salarial nu e principalul criteriu după care românii s-ar ghida, fiind chiar la o distanță mult mai mare decât în primul caz.

28 % dintre candidați sunt șomeri, alți 22% și-au ales joburile din compromis

Din cei 1845 de respondenți cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, un număr important, 517, e reprezentat de șomeri. Dintre persoanele care au în prezent un contract de muncă, 19% au ales să activeze în cadrul unei companii recunoscute pentru existența oamenilor profesioniști, care îi pot motiva și de la care au ce învăța pentru a se dezvolta profesional.

Alți 234 (12,7%) au făcut un compromis din nevoia urgentă de a avea un venit, pentru 179 cel mai mult a contat programul convenabil, 9% și-au ales joburile temporar, strict pentru a acumula experiență în piața muncii ori în domeniul pe care vor să-l urmeze, în timp ce 6,7% au primit și alte oferte iar salariul mai mare a fost principalul motiv pentru care le-au acceptat pe cele din prezent.

Pentru 93 dintre români beneficiile extra oferite de companii, precum birouri inedite, zone de relaxare, team building-uri, au contat mai mult decât salariul propus de alți angajatori iar notorietatea companiei a fost determinantă pentru 4,4% din totalul respondenților. Munca alături de cineva cunoscut și sfaturile celor apropiați au convins doar 54 respectiv 51 de persoane să aleagă locurile de muncă pe care în prezent le au.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.