Unul dintre ”tunurile” trase cu echipamente de protecție în perioada pandemiei cu coronavirus a fost dat prin intermediul firmei Best Achiziții. Societatea a vândut statului echipamente medicale de protecție produse în Turcia în valoare de 45 de milioane de lei.
Proprietarul firmei s-a asociat luna trecută cu personaje controversate, legăturile ducând la protejați de-ai fostului premier Emil Boc, la afaceri cu droguri, prostituție și la omul de afaceri controversat Puiu Popoviciu.
Firma Best Achiziții este administrată de Neagu Mihaela Elena și deținută în proporție de 100% de Cristescu Alexandru Vlad Mihai, cunoscut ca fiind cel mai tânăr milionar din România.
În luna martie, Cristescu a devenit asociat într-o firmă de pază și protecție alături de o serie de personaje controversate.
Am încercat să luăm legătura cu Vlad Cristescu prin intermediul administratorului firmei Best Achiziții, însă acest lucru nu a fost posibil.
”Nu vă pot pune în legătură că domnul Cristescu”, a declarat Mihaela Neagu.
Potrivit articolelor apărute în cancan.ro, CRISTESCU ALEXANDRU-VLAD-MIHAI este fiul Mihaelei Neagu.
”Asociatul POPA MARIAN COSTEL cesioneaza lui CRISTESCU ALEXANDRU VLAD MIHAI 81 parti sociale in valoare totala de 810 lei, reprezentand 16,33% din capitalul social.
In urma cesiunii structura capitalului social subscris si varsat al societatii este de 5.000 lei, divizat in 500 parti sociale cu o valoare nominala de 10 lei fiecare, va fi repartizat astfel:
– asociatul: IONESCU ROBERT CONSTANTIN detine 111 parti sociale cu o valoare totala de 1.110 lei, reprezentand 22,22% din capitalul social;
– asociatul: MARCU FIRUTA-MARIETA detine 112 parti sociale cu o valoare totala de 1.120 lei, reprezentand 22, 23% din capitalul social;
– asociatul: PITCOVICI CONSTANTIN detine 111 parti sociale cu o valoare totala de 1.110 lei, reprezentand 22,22% din capitalul social;
– asociatul: CRISTESCU ALEXANDRU VLAD MIHAI detine 166 parti sociale cu o valoare totala de 1.660 lei, reprezentand 33,33% din capitalul social.”
Omul lui Boc din schema SRI-ului
IONESCU ROBERT CONSTANTIN, de profesie avocat, este apropiat de Emil Boc.
În 2009, primarul Clujului, care pe atunci era Premierul României, l-a numit pe Robert Constantin în funcția de președinte al Agenției de Compensare pentru Achiziții de Tehnică Specială. Prin intermediul acestei Agenții, banii cheltuiți pentru achiziții în domeniul siguranței naționale se întorc, într-o formă sau alta, în economia românească sub formă de investiții, exporturi, subcontractări în economia națională din partea unor firme străine, transfer de tehnologie, donații, training. Contractele de offset însoțesc un contract de achiziții în domeniul militar.
Practic, agenția este o falangă a Serviciului Român de Informații.
Tatăl unui fost ofițer de poliție implicat în operațiuni cu droguri
Un alt asociat de-a lui Cristescu Alexandru Vlad Mihai este un bătrân în vârstă de 80 de ani, Constantin Pitcovici. Este tatăl fostului polițist Petru Daniel Pitcovici, fost ofiţer de poliție în cadrul Direcția Antidrog și fost șef în Direcția Generală Anticorupție din MAI. A fost implicat în operațiuni suspecte cu narcotice de mare risc, traficate din America de Sud în Europa, dar și condamnat în dosarul afaceristului Puiu Popoviciu.
Conexiuni cu Puiu Popoviciu
Tot la Puiu Popoviciu este conectat și fostul polițist Marian Mândroc, unul dintre directorii firmei de pază Akyle Security care a ocupat și funcția de administrator al societății. Numele lui Mândroc apare în dosarul fostului şef al DGIPI, Cornel Şerban, primul șef al Direcției condamnat pentru corupție.
Potrivit referatului pentru propunerea de arestare făcut de procurori, ofiţerul Ion Motoc (denunțătorul șefului DGIPI) a declarat că a fost contactat telefonic, în data de 16 decembrie 2008, de către ofiţerul DGA, Petru Pitcovici, care l-a invitat la o discuţie în biroul fostului şef al DGIPI, Cornel Şerban, dar Motoc a refuzat. Drept urmare, Pitcovici i-a spus că va veni la sediul DNA. Când s-au întâlnit, Pitcovici i-a cerut lui Motoc informaţii legate de dosarul în care este cercetat Popoviciu, insistând ca ofiţerul DNA să-i spună ce procuror se ocupă de dosarul omului de afaceri. Imediat după întâlnirea cu ofiţerul DGA, Motoc a făcut denunţul, se arată în referatul DNA. În data de 17 decembrie 2008, Ion Motoc a fost contactat de Marian Mândroc, „un prieten comun”, care i-a comunicat că şeful de la DGIPI, Cornel Şerban, „doreşte să-l vadă pentru a discuta ceva”. Procurorii nu dau detalii despre Marian Mândroc şi nici nu precizează dacă acesta este ataşatul de interne al României la Roma, funcție pe care a ocupat-o până în 2014. Mândroc a mai ocupat funcția de șef Antifraudă la Poliția Sectorului 3 al Bucureștiului.
Potrivit unor anchete jurnalistice publicate de Cătălin Tolontan, fostul polițist Mândroc a fost recunoscut de una dintre fetele obligate să se prostitueze ca fiind unul dintre clienții ei. La data respectivă fata avea vârsta de 16 ani. Pe de altă parte, Mândroc a negat cu desăvârșire implicarea lui.
Dosarul Shanghai
În Dosarul Shanghai, un grup de chinezi exploatează sexual fete sub paravanul unui salon de masaj și al restaurantului Shanghai din Capitală. În cadrul acestei afaceri, zeci de ofițeri de poliție, comisari de gardă financiară, magistrați și ofițeri SRI protejează rețeaua și primesc bani și favoruri sexuale de la fete sechestrate de chinezi, unele minore. În paralel, alți ofițeri SRI, polițiști și procurori DIICOT filează rețeaua și o prind în decembrie 2005. Însă, numai câțiva chinezi și „peștii” lor sunt trimiși în instanță și condamnați. Restul dosarului, care îi privea pe ofițerii români complici și pe alți chinezi „grei”, a fost mușamalizat. Printre VIP-urile din dosar se numără Marius Olteanu, procurorul-șef de la Secția de Urmăriri Penale a Curții Militare de Apel, Gabriel Predoiu, fost șef de birou în SRI, fratele lui Silviu Predoiu, fost șef al SIE, Alexandru Bureșin, fostul șef brigăzii Antitero al SRI, Bujor Florescu, fostul adjunct DGIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne, George Cioclea, director economic la Primăria Sectorului 4.
În 2011, premierul Emil Boc, actualul primar al Clujului, a participat la inaugurarea China Town, afacerea chinezilor din dosarul Shanghai. Complexul a fost inaugurat împreună cu Wang Yan, unul dintre chinezii implicați în Dosarul Shanghai.
Greii corupti sunt „spalati”, biserica incalca ordonanta pentru un firfiric in plus, cazurile covid nu sunt raportate. Credeti ca Dumnezeu va ridica covidul de pe fata pamantului? Eu cred ca inca nu.