Una dintre firmele la care omul de afaceri clujean Nelu Varga deţine jumătate din acţiuni, SC Formin SA intenţionează să exploateze zăcăminte preţioase din Munţii Apuseni. Firma aşteaptă de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) o licenţă de exploatare pentru o suprafaţă de 26.678 de mp în zona Munţilor Apuseni. În această firmă, asociatul lui Nelu Varga este Albulescu Vasile Sebastian, fost coleg de clasă şi asociat cu fostul premier PSD Sorin Grindeanu.
Firma SC Formin SA, patronată de Nelu Varga și Vasile Albulescu, așteaptă de la ANRM eliberarea unei licențe de exploatare în patrulaterul aurifer al Munților Apuseni pentru o zonă cu o suprafață de 26.678 de mp.
Vasile Albulescu este fost coleg de clasă și partener de afaceri al fostului premier PSD Sorin Grindeanu, actualul șef al ANCOM și unul dintre ”oamenii” Serviciilor.
Varga și Albulescu mai sunt pe cale să obțină și licența de exploatare a nămolului terapeutic de la Techirghiol, obiectiv aflat sub protecția UNESCO.
Fostul premier Grindeanu este înregimentat în Servicii. În 5 februarie 2015, Sorin Grindeanu, la aceea vreme ministrul comunicațiilor în Guvernul Ponta, a acordat un interviu site-ului Press Alert din Timișoara în contextul în care izbucnise scandalul Elena Udrea-SRI-DNA.
Întreaga emisiune este o pledoarie a lui Sorin Grindeanu în favoarea SRI. El a susținut cu vehemență introducerea legii securității cibernetice care a fost declarată neconstituțională prin Decizia CCR nr. 17 din 21 ianuarie 2015, legea pre-pay care și ea a fost declarată neconstituțională DECIZIA Nr.461 din 16 septembrie 2014 asupra obiecției de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgentă a Guvernului nr.111/2011 privind comunicațiile electronice și, susținător a stocării datelor care s-a realizat prin Legea nr. 235/2015 pentru modificarea și completarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 767 din 14 octombrie 2015, care, în concordanță cu o decizie a Comisiei Europene, are o serie de derapaje.
Părtaș cu Hrebenciuc, dar achitat
Clujeanul Nelu Varga a fost implicat în dosarul retrocedărilor frauduloase de păduri, alături de Viorel Hrebenciuc, dar a fost achitat de acuzații în dosarul în care Hrebenciuc a fost condamnat.
Împreună cu omul de afaceri turdean, Costel Călugăr, ar fi cumpărat drepturile litigioase de la moștenitorul Vlad Sturdza. În 2006, Elie Vlad Sturdza, un strănepot al lui Dimitrie Ghica, a cerut în instanță retrocedarea a mai multe mii de hectare pe motivul că terenurile ar fi fost luate abuziv de Statul Român în perioada comunistă. Instanțele din Bacău i-au respins cererea pe motiv că Sturdza nu ar avea calitatea de moștenitor. Însă, procesul a fost strămutat. La Tribunalul Covasna, unde statul a pierdut procesul, Direcția Silvică Bacău a fost reprezentată de casa de avocatură „Stoica și Asociații”, după ce, în primele trei instanțe, statul a fost reprezentat de proprii juriști. Cealaltă parte a fost reprezentată în instanță de deputatul PSD de Brașov, Ioan Adam.
La doar câteva luni după decizia Tribunalului, moșia Ghica a fost promisă spre vânzare societății Prokon Hit Timber, care se angaja să plătească în schimbul ei 140 de milioane de euro. Doar că, potrivit documentelor, vânzătorul nu este moștenitorul Elie Vlad Sturdza, ci doi procuratori, clujenii Varga Ioan Gheorghe și Călugăr Daniel Constantin, care, cel mai probabil, au cumpărat titlurile de proprietate de la Sturza. Cei doi s-au angajat printr-un precontract ca, timp de doi ani, să nu înstrăineze altcuiva cele 43 de mii de hectare. Cu toate acestea, cei doi au încheiat un contract cu o companie nemțească aflată în grupul HIT Holzindustrie Torgau OHG.
Au pus mâna pe nămolul din Techirghiol
Firma deținută de Varga și Albulescu a primit licență de exploatare a nămolul din stațiunea balneară Techirghiol.
Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale a aprobat licenţa de explorare a nămolului din lacul Techirghiol, pe un perimetru considerabil, firmei Formin care dorește să îl exporte.
„În calitate de primar al oraşului Eforie, renumită staţiune balneară de interes naţional, tocmai datorită bazelor de tratament ce folosesc apa Lacului Techirghiol şi nămolului sapropelic, am participat la dezbaterea publică pe tema explorării nămolului din Lacul Techirghiol. În urma întâlnirii cu preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale şi cu directorul Formin S.R.L., concesionarul activităţii de explorare a nămolului din lacul Techirghiol, mi s-a confirmat că momentul actual este unul critic, iar Guvernul României, organism ce a avizat şi a permis această activitate, este la un pas de comiterea unei grave erori, ce va genera în viitor pierderi incomensurabile”, declară pentru replicaonline.ro primarul din Eforie, Robert Şerban.
Acționarii Formin
Potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 15.05.2017, acţionari persoane zice în Formin SA sunt Vasile Sebastian Albulescu, născut pe 01.01.1974, la Caransebeş, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 49.9998441008% / 49.9998441008%, şi Ioan-Gheorghe Varga, născut pe 29.09.1971, la Cluj-Napoca, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi: 50.0001558992% / 50.0001558992%. Administrator al firmei este Dan Cornel Fara.
Vasile Sebastian Albulescu mai este asociat în: A.V. Investments SRL (funcţiune), East Water Drillings SRL (funcţiune), Edil Proiect SRL (funcţiune), Formin Techirghiol SRL (funcţiune), Ipsum Group SRL (funcţiune), Mineral Project 1 SRL (funcţiune), Prodcomprest Albulescu SRL (radiată), Revicond Canaltech SRL (funcţiune), Smartnet SRL (radiată), Star Telefonica SRL (funcţiune).
Ioan-Gheorghe Varga mai figurează ca asociat în: Corado Import Export SRL (radiată), Napoca Trust SRL (lichidare), Tehnopro Construct SRL (radiată). Varga Ioan-Gheorghe, figurează ca administrator în: Corado Import Export SRL (radiată), Napoca Trust SRL (lichidare).
Patronul CFR Cluj
Gazeta de Cluj a prezentat în exclusivitate că Nelu Varga se află în spatele tranzacției prin care Marian Băgăcean a cumpărat pachetul majoritar al clubului de fotbal CFR Cluj. Varga a intermediat vânzarea clădirii C.I.A. din Zorilor către un cetățean german și încearcă să preia clădirea Sigma, clădirea respectivă fiind în patrimoniul lui Arpad Paszkany, fostul investitor principal al echipei de fotbal.
Om strangator, si de pile si de gologani. Dar cat de ieftin.
Traiasca Dudelange,cuie MFR!!!!