Prinderea si arestarea hacker-ului Vladutz este un adevarat eveniment pentru compania eBay. Dupa ce a fraudat conturile mai multor utilizatori eBay si a fost urmarit, timp de trei ani, de Secret Service si FBI, “teroristul cyberspace” a fost prins la Bucuresti. “Ebay felicita colaborarea dintre autoritatile romane si americane pentru arestarea hackerului care opera sub numele de Vladutz”, se arata intr-un comunicat remis de compania atacata de romanul de doar 20 de ani.

 
Iar cuvintele de multumire nu se opresc aici. “Suntem incantati ca Vladutz se afla in arest, datorita eforturilor depuse de autoritatile romane”, continua oficialii eBay.
“Faptul ca partea romana a acceptat sa coopereze cu eBay si cu alte agentii a fost un element de baza in operatiunea de arestare. Prin capturarea acestui hacker, eBay demonstreaza ca isi protejeaza comunitatea de infractori”. Comunicatul companiei atacate vine la doar cateva ore dupa ce magistratii Tribunalului Bucuresti au emis un mandat de arestare preventiva de 29 de zile pe numele lui Vlad Duiculescu.

COMUNICATUL DE PRESA REMIS DE EBAY (pdf)

Tanarul si-a inceput “cariera de hacker” in urma cu 3 ani, cand avea 17 ani. Cautat de autoritatile americane, hackerul a fost prins dupa ce a incercat sa vanda unor angajati ai eBay chiar programul pe care il folosise ca sa sparga site-ul.

Acum, el risca 15 ani de inchisoare pentru comiterea infractiunilor informatice. Ramane de vazut insa daca tanarul care a mobilizat Secret Service si FBI va fi inchis sau “furat” de americani. La doar 17 ani, a reusit singur sa sparga un sistem de a carui securitate se ocupa o armata de oameni. Iar cazul nu este singular.
Presa italiana si americana a relatat ani la rand despre o multime de fraude comise cu ajutorul internetului in care sunt implicati cetateni romani. Unii dintre ei chiar au fost gasiti si apoi ofertati tocmai de cei pe care ii praduisera.

Antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here