EBS România a realizat în primul semestru al anului 2013 o cifră de afaceri de 8,3 mil. euro, în creştere cu 41% faţă de perioada similară a anului trecut.

“Rezultatele financiare ale companiei din primele şase luni ale acestui an, vin pe fondul unui trend ascendent. Estimăm o creştere de 35% la nivel de an, ceea ce înseamnă o cifră de afaceri de 17,1 mil. euro pentru anul 2013”, declară Daniel Metz, CEO EBS România.

În primul semestru al anului 2013 evoluţia pieţelelor externe pe care EBS România operează a fost una diferenţiată, o creştere semnificativă fiind înregistrată în aria de tehnologii precum Java, PHP, C# sau mobile. Datorită semnalelor de încetinire ale motoarelor economiei germane, zona de servicii SAP a marcat o stabilizare în comparaţie cu nivelul de dezvoltare atins în anii precedenţi.

În condiţiile unei pieţe locale cu un dinamism redus, EBS a indicat în acest segment o creştere de 10%. Acest fapt se datorează proiectelor de tip rollout SAP, a contractelor de SAP AMS (Application Management Support) dar şi a serviciilor de consultanţă prestate în baza de clienţi care folosesc produsul EBS – ERP Clarvision.

Extinderi de proiecte şi colaborări în 2013

EBS România a decis la începutul acestui an şi accesarea pieţelor externe nevorbitoare de limba germană, reuşindu-se astfel câştigarea primilor clienţi în Norvegia şi Olanda. Pentru anul curent este prevăzută o extindere a activităţilor de vânzare în aceste două pieţe, ce prezintă un potenţial ridicat.
“Dacă în prima jumătate a acestui an am reuşit să câştigăm 8 clienţi, în a doua parte a anului sperăm că vom ajunge la un număr de 10 clienţi noi pe aceste pieţe externe. Avem în vedere concentrarea activităţilor de vânzare pe segmentul firmelor producătoare de software şi mai puţin pe cel al firmelor de consultanţă”, a mai afirmat Daniel Metz. În prima jumătate a anului s-a finalizat în cadrul EBS România prima etapă de implementare a sistemului SAP. “Toate procesele de business relevante din EBS sunt gestionate în sistemul SAP. Am reuşit integrarea proceselor privitoare la managementul resurselor umane cu a celor ce vizează repartizarea pe proiecte a colegilor noştri, dar în acelaşi timp şi integrarea proceselor ce urmăresc activităţile de dezvoltare a businessului” a mai declarat Daniel Metz.
Având în vedere gradul ridicat de confidenţialitate al datelor pe care compania le gestionează, s-a desfaşurat şi implementarea a trei sisteme informatice pentru creşterea securităţii informaţiilor cu care EBS România operează. Începând cu luna august, la Cluj se va starta acţiunea de ocupare a încă două etaje în sediul BT din strada Bariţiu, urmând ca după finalizare, numărul sediilor în care EBS îşi desfăşoară activitatea sa se reducă la 3. Valoarea investiţiilor în optimizarea proceselor de business şi a infrastructurii la nivelul întregului an este de aproximativ 500 mii euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.