Omul de afaceri Elan Schwartzenberg, arestat în lipsă, a fost trimis în judecată în decembrie 2017 de procurorii DNA, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită, într-un dosar disjuns din cel în care, la data de 31 martie 2016, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Radu Mazăre, Alexandru Mazăre şi Avraham Morgenstern.

„Inculpatul Schwartzenberg Emilian, în cursul anului 2011, l-a ajutat pe Morgenstern Avraham, administrator unic al societăţii Shapir Structures SRL, să îi dea suma totală de 175.000 de euro lui Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa de la acea vreme, pentru ca acesta să facă demersuri astfel încât societatea Shapir Structures SRL să câştige o licitaţie având ca obiect contractul de construire a Campusului social ‘Henri Coandă’ în valoare de circa 10 milioane de euro din Constanţa”, se arată într-o sinteză a DNA privind dosarele soluţionate în decembrie 2017.

Potrivit anchetatorilor citați de Agerpres, ajutorul acordat de Schwartzenberg a constat, pe de o parte, în faptul că a intermediat darea sumei de 175.000 de euro prin interpunerea, pe traseul banilor, a societăţii offshore Melici Management Inc. – societate al cărei beneficiar real era – şi, pe de altă parte, a facilitat relaţia dintre Radu Mazăre şi Avraham Morgenstern, fiind prieten cu cei doi.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile dispuse în cauză.

1 COMENTARIU

  1. „Omul de afaceri Elan Schwartzenberg, arestat în lipsă”. Asta cam spune tot.
    Dacă nu mă înșel, nici Morgenstern nu e de găsit, iar shabbăț goy-ul lor, Mazăre, e undeva prin Madagascar, la colț cu Africa. Băieții ăștia cusher, sunt mai șmecheri decît tot statul român, complet cu servicii, procuratură, instituții. De ce să muncești cinstit, atunci cînd furtul pentru mafia internațională te îmbogățește și apoi te ferește de consecințe?
    Și totuși, ăștia nu o vor sfârși deloc bine.
    Până atunci însă, avem nevoie de guvernanți mai deștepți, ‘necum mai iubitori de țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here