„Oamenii au nevoie de condiţii mai bune de viaţă”. „Avem un grad ridicat de sărăcie în comuna noastră”. „Directorul şcolii încearcă să acceseze şi să deruleze proiecte educaţionale”

Reporter: De cât timp ocupaţi funcţia de viceprimar al comunei şi cum vă descurcaţi?

Elena Toma: Sunt viceprimar doar de la alegerile precedente şi este pentru prima dată când întru în contact cu politica. Nu pot să spun că îmi este greu deoarece am învăţat multe din experienţele anterioare. Timp de 30 de ani am fost cadru didactic şi asociat la o societate comercială. Am avut contacte cu desfăşurarea unor proiecte legate de investiţii, aşa că reuşesc să mă descurc şi aici cu proiectele care le avem pentru comuna noastră.

Rep.: Cum vă înţelegeţi cu membri Consiliului Local şi cu domnul primar?

E.T.: Eu consider că noi avem o colaborare foarte bună atât cu domnul primar, cât şi cu consilierii locali. Am ajuns la un stadiu în care ne-am dat seama că nu contează culoarea politică, ci este mai important să facem o echipă pentru a duce la final proiectele deja începute sau ce urmează să se deruleze.

Rep.:  Din discuţiile pe care le-aţi avut cu localnicii, cu ce probleme se confruntă aceştia?

E.T.: Cerinţele oamenilor sunt diverse, dar au nevoie în primul rând de drumuri mai bune, de condiţii mai bune de viaţă şi bineînţeles de apă potabilă. Aceştia vor ca gradul de sărăcie să nu fie aşa de ridicat, deşi statisticile arătau că gradul de sărăcie este scăzut. Nu ştiu pe ce criterii s-a făcut acest grad, pentru că noi nu suntem o comună bogată. Avem un grad de sărăcie sub 40%. Singurul venit al localnicilor sunt pensiile, pentru că din agricultură nu se pot face bani.

Rep.: Aţi fost educatoare şi învăţătoare timp de 30 de ani. Cum este învăţământul în comuna Bobâlna?

E.T.: Am absolvit liceul pedagocic şi am fost educatoare. Legat de învăţământul din comună pot să spun doar ce am auzit de la profesorii de aici, deoarece eu am fost educatoare în Cluj şi m-am mutat aici acum 12 ani. Văd că există o preocupare pentru a se desfăşura activitatea în bune condiţii, iar directorul şcolii încearcă să acceseze şi să deruleze proiecte educaţionale. Am înţeles că s-a câştigat un proiect prin care se doreşte informatizarea sălilor de clasă. Se doreşte ca nivelul de învăţământ din comună să fie unul ridicat.

Rep.: Are comuna viaţă culturală?

E.T.: Viaţă culturală există mai puţin în comună. Încercăm să dezvoltăm componentele sociale, culturale şi sportive printr-un proiect la care lucrăm. Există şi un muzeu al comunei, dar acesta nu este într-o stare prea bună şi dorim să îl mutăm în clădirea în care se va afla şi căminul cultural. Încercăm să păstrăm moştenirea culturală care a mai rămas în comună.

Beatrice Golondzac

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.