Emil Boc a câștigat procesul deschis de Asociația Profesioniștilor din Presa Clujeană (APPC). Reprezentanții asociației au intentat procesul pe motiv că Emil Boc nu organizează conferințe de presă potrivit legislației în vigoare.

“Respinge cererea formulata. fara cheltuieli de judecata. cu recurs in 15 zile de la comunicare. recursul se depune la tribunalul cluj. pronuntata in sedinta publica din 04.09.2019”, arată soluția dispusă de Tribunalul Cluj. Sentința poate fi atacată cu recurs.

Potrivit asociației, „APPC a iniţiat o acţiune la Tribunalul Cluj prin care urmăreşte obligarea Primăriei Cluj-Napoca să organizeze conferinţe de presă conform Legii nr. 544/2001, ‘de regulă o dată pe lună’. Demersul survine în contextul în care cea mai recentă conferinţă de presă organizată de instituţia menţionată a avut loc în data de 11.12.2017. APPC a încercat o rezolvare amiabilă a acestei situaţii, prin transmiterea a două notificări către primărie, prin care s-a solicitat aceeaşi intrare în legalitate. Prima dintre ele a fost făcută încă din 2017, în data de 31 ianuarie, în vreme ce a doua a fost trimisă anul acesta, în 15 aprilie. Notificările au rămas fără efect. (…) Conferinţele de presă presupun, prin natura lor, şi întrebări spontane, legate de chestiuni care pot sau nu să convină organizatorilor, de aceea le considerăm cea mai eficientă modalitate prin care se poate realiza un dialog între administraţie şi presă”, arăta un comunicat de presă APPC.

Citeste si Ziariștii clujeni dau în judecată administrația locală că nu organizează conferințe de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here