Cluj-Napoca se află în fruntea marilor orașe din România când vine vorba despre bugetul local al municipiului, cu un total de 3,99 miliarde de lei pentru anul 2024. Acest lucru marchează Clujul ca fiind campion național în dezvoltare și pentru acest an. Municipiul ocupă prima poziție în clasamentul orașelor mari din România în ceea ce privește bugetul local, fiind urmat de Oradea cu 2,9 miliarde de lei, Sectorul 4 cu 2,9 miliarde de lei și Sectorul 6 cu 2,7 miliarde de lei. Alte orașe, cum ar fi Sectorul 2, Sectorul 3 și municipiul Iași, se situează la egalitate cu aproximativ 2,6 miliarde de lei. Bugetele locale pentru Timișoara și Constanța în anul 2024 sunt de 2,5 miliarde de lei, respectiv 2,3 miliarde de lei, în timp ce Brașovul are un buget de 1,84 miliarde de lei.

Municipiul Cluj-Napoca accelerează dezvoltarea în 2024, având în plan 24 de proiecte ce vor primi finanțare de peste 240 milioane de euro din bugetul local. Printre acestea se numără realizarea centurii metropolitane, construcția metroului, Spitalul Regional de Urgență, conectarea Clujului la autostradă, crearea unui hub educațional în Borhanci, construirea unui cămin de bătrâni, revitalizarea mai multor străzi din Grigorescu și Iris, dezvoltarea Parcului Primăverii și achiziționarea a 18 autobuze electrice. În plus, sunt planificate și zeci de alte proiecte noi, printre care se numără achiziția de autobuze electrice autonome și cu hidrogen, revitalizarea culoarului Canalului Morii în cartierul Mărăști și construcția unui pasaj rutier la intersecția Bulevardul Muncii – strada Oașului. Bugetul pentru anul 2024 al municipiului Cluj-Napoca înregistrează o creștere de peste 25,13% față de anul precedent. Din totalul bugetului, 406.746.374 euro sunt alocate pentru dezvoltare (56,4%), iar 314.534.682 euro pentru funcționare (43,6%). Primarul Emil Boc a subliniat că acest buget reflectă o viziune care pune accent pe investiții și locuri de muncă, precizând că economia locală sau națională poate fi sănătoasă și consistentă doar dacă este construită pe investiții și locuri de muncă.

Pe de altă parte, comuna Florești, cea mai mare comună din țară, a aprobat un buget-record pentru anul 2024, în valoare de aproape 220 de milioane de lei. Mai mult de jumătate din această sumă va fi direcționată către dezvoltare. Bugetul este cu 42% mai mare decât cel din anul precedent și cu 128% mai mare decât cel din anul 2020. Din totalul bugetului, 58% sunt destinate dezvoltării, iar 42% funcționării. Fondurile europene reprezintă o parte semnificativă din bugetul comunei, fiind dublate față de anul anterior.

Florești este implicată în proiecte majore de infrastructură rutieră și sanitară din regiune, cum ar fi realizarea metroului din Cluj-Napoca și construcția Spitalului Regional de Urgență. În plus, deschiderea de noi unități de învățământ și realizarea unui campus integrat pentru învățământ dual vor contribui la dezvoltarea comunei și vor diminua traficul în zonă.

2 COMENTARII

  1. Nu uitati sa treceti in revista si realizarile „Doamnei „UDREA , achizitiile de borduri si marmura , MARCA VIDEANU borduri care sunt crepate in tot orasul , afacerea primariei cu dl PASZKANY , PUZ- URILE dl Arhitect IANCU, ETC .

    Dl BOC ne-am saturat de paradigma dumneavoastra

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.