Sursa foto: Facebook

Din 10 noiembrie se va începe emiterea abonamentelor de transport pentru anul 2023 pensionarilor, persoanelor vârstnice și cetățenilor de onoare ai municipiului. Acestea pot fi ridicate până la sfârșitul anului de la 12 centre de vânzare carduri.
De asemenea, din 1 decembrie până în ultima zi a anului, pentru prelungirea abonamentelor pentru anul 2023 vor putea fi utilizate și cele 61 automate din sistemul de ticketing – instrucțiunile de utilizare se regăsesc pe fiecare automat.
După expirarea abonamentului de pe card (după 1 ianuarie 2023) nu se va mai putea prelungi de la automate, ci doar de la centrele de vânzare carduri.
Mai multe informații:
Pași de urmat pentru prelungirea abonamentelor la automatele din stații:

 1. Apăsați butonul „Consultare card”
 2. Autentificați-vă cu codul PIN inițial 1234 (sau codul PIN pe care l-ați modificat)
 3. Bifați căsuța din fața abonamentului
 4. Apăsați butonul „prelungire titlu” (va fi afișată data valabilității)
 5. Apăsați butonul „continuă”
 6. Apropiați cardul de cititor pentru încărcarea noului abonament pe card
 7. Consultați cardul la validatorul din stație pentru a vă asigura că încărcarea a fost efectuată corect.
  Documentele necesare la centrele de vânzare carduri sunt următoarele (fără copii):
 • Cardul de transport emis în anii anteriori
 • Carte de identitate în original – domiciliul în Cluj-Napoca
 • Pentru pensionarii cu varsta sub 70 de ani: cupon de pensie sau decizia de pensionare din luna curentă sau anterioară, decizia medicală pentru pensionarii de boală, decizie de pensie de urmaș.
  Abonamentele gratuite pentru pensionari și persoane vârstnice sunt:
 • Abonament gratuit pe toate liniile pentru:
  a) persoanele vârstnice definite conform art. 1 alin (4) din Legea nr. 17/2000 și pensionarii ale căror venituri pe cuponul de pensie la rubrica „Total drepturi” sunt de până la 2.150 lei;
  b) persoanele vârstnice definite conform art. 1 alin (4) din Legea nr. 17/2000 care au împlinit vârsta de 70 ani, indiferent de cuantumul pensiei;
  c) cetățenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca.
 • Abonament gratuit pe 1 linie, pentru: persoanele vârstnice definite conform art. 1 alin (4) din Legea nr. 17/2000 și pensionarii ale căror venituri pe cuponul de pensie la rubrica „Total drepturi” sunt cuprinse între 2.151 lei și 2.400 lei, scrie Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Fostul șef DNA și judecător CCR, Daniel Morar, s-a angajat la o casă de avocatură

1 COMENTARIU

 1. PARCA ERA PROMIS CA TOTI PENSIONARII ,PESTE 65 ANI VOR BENEFICIA DE TRANSPORT GRATUIT. SAU, ACEASTA CATEGORIE TREBUIE SA URMEZE O FACULTATE, SA AIBA GRATUITATE. CA DEH, STUDENTII , CHIAR DIN ALTE LOCALITATI POT CIRCULA GRATUIT ,FIINDCA AU CONTRIBUIT ZECI DE ANI LA IMPOZITELE SI TAXELE LOCALE …………………

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.