Potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost semnat contractul de finanțare pentru construcția metroului din Cluj Napoca. Valoarea lui este de peste 13,69 miliarde de lei. ”Cel mai mare contract de finanțare din ultimii 30 de ani a fost semnat astăzi de Ministerul Transporturilor. Prin acest contract de finanțare se asigură 13,69 miliarde de lei (din care 1,48 miliarde de lei din PNRR) pentru cele două etape necesare construcției Magistralei 1 a metroului clujean”, a declarat Grindeanu.

Însă, Primăria Cluj Napoca tocmai a amânat desemnarea unui câștigător al licitației pentru acest proiect. Numele câștigătorului va fi aflat spre finalul lunii ianuarie 2023.

”Fondurile vor fi folosite pentru proiectarea, construcția, echiparea și punerea în funcțiune a liniei de metrou ușor în zona metropolitană Cluj-Napoca (21,03 km), a celor 19 stații și a depoului.

În prima etapă vor fi finalizate lucrările pe 9,16 km care includ secțiunea Sfânta Maria – Europa Unită (9 stații) și depoul.

Lucrările din această etapă, finanțată prin PNRR, trebuie finalizate până la sfârșitul lunii august 2026.

În cea de a doua etapă, finanțarea va asigura construcția secțiunilor Țara Moților -Sfânta Maria (7 stații) și Piața Mărăști – Muncii (3 stații) care totalizează 11,87 km.”, mai arată ministrul Transporturilor.

1 COMENTARIU

  1. Nu era nevoie decît de centuri ocolitoare și mai multe linii dedicate transportului în comun.
    Care face prinsoare că metroul, dacă se va face, va crește mult costul biletelor sau/și datoria orașului ce va fi plătită, desigur, de locuitori prin impozite tot mai mari? Și atunci?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here